עולת רגל למען השלום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מילדרד ליזט נורמן
Mildred Lisette Norman
לידה 18 ביולי 1908
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית ניו ג'רזי Egg Harbor
פטירה 7 ביולי 1981 (בגיל 72)
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית בכבישי

עולת רגל למען השלום (Peace Pilgrim) הוא כינויה של מילדרד ליזט נורמן (Mildred Lisette Norman; ‏18 ביולי 1908 - 7 ביולי 1981) הייתה אישה אמריקאית שהקדישה כמחצית מימי חייה לפעילות רוחנית ולמען השלום, ולמטרה זו צעדה ברגל יותר מ-40 אלף קילומטרים.

ביוגרפיה

מילדרד ליזט נורמן נולדה בחווה חקלאית בעיר Egg Harbor City (אנ') במדינת ניו ג'רזי. היא נולדה למשפחה ממוצא גרמני והייתה הבכורה בשלושה אחים. אמה עסקה בתפירה ואביה בנגרות. היא סיימה לימודים בבית ספר תיכון ועבדה בעיר הולדתה במשרות מזכירותיות. בגיל 25 נישאה ללא ידיעת משפחתה לסטנלי ריידר (Stanley Ryder), וכעבור שש שנים עברה עם בעלה לפילדלפיה. הזוג התגרש בשנת 1945.

בשנת 1938 החלה תהליך של שינוי רוחני, חיה חיים פשוטים יותר, פעלה למען ארגוני שלום והחלה לצעוד בטבע בקביעות. בביוגרפיה שנכתבה אודותיה לאחר מותה[1] נאמר כי נורמן טענה שמסעותיה הרגליים החלו לאחר חוויה רוחנית שעברה בעקבות תקופת מדיטציה ממושכת. בשנת 1952 היא הייתה לאשה הראשונה שהלכה בעונה אחת לאורכו של כל שביל האפלצ'ים.

צעדות למען שלום

צעדותיה למען השלום החלו בקליפורניה ב-1 בינואר 1953, בימי מלחמת קוריאה, ונמשכו לאורך שנות ה-50, ה-60 וה-70. במהלך צעדותיה הרבתה לשאת דברים בכנסיות, באוניברסיטאות ובתחנות רדיו וטלוויזיה מקומיות ולאומיות. כל הרכוש שהיה עמה היו הבגדים שלבשה ומספר פריטים שנשאה בכיסיה. סמלה היה אפודה כחולה שעל חזיתה הכתובת "עולת הרגל למען השלום" שנתנה לעצמה. על צידה האחורי כתבה לימים "25 אלף מייל ברגל למען שלום". לא היה לה גב ארגוני והיא לא נשאה עמה כסף. לדבריה כשהחלה את צעדתה היא נשאה שבועה "להישאר נודדת עד שהאנושות תלמד את דרך השלום, לצעוד עד שתקבל מחסה ולצום עד שתקבל מזון". היא חצתה את ארצות הברית ברגל לרוחבה שש פעמים שלמות. ב-1964 הפסיקה למנות את המרחקים שעברה, לאחר שכבר צעדה יותר מ-40 אלף קילומטרים. היא צעדה גם בקנדה ובמקסיקו. אפשר שמספר הקילומטרים שצעדה הגיע לכ-70 אלף.[2]

ב-7 ביולי 1981 נמצאה נורמן במהלך המסע השביעי שלה ברגל לרוחב ארצות הברית. באותו יום הוסעה אל פגישה שבה הייתה אמורה לשאת דברים בעיירה נוקס (אנ') שבאינדיאנה. במהלך הנסיעה התרחשה תאונת דרכים שבה היא נהרגה, מעט לפני יום הולדתה ה-73. באותה שנה היא הוצעה כמועמדת לקבלת פרס נובל לשלום על ידי קבוצת אנשי דת מממפיס שבטנסי, אך המועמדות נגנזה לאחר מותה, בהתאם לתקנון הפרס.

גופתה של נורמן נשרפה ואפרה הוטמן בחלקה המשפחתית בבית קברות בעיר הולדתה בניו ג'רזי.

הנצחה

הארגון ההתנדבותי "ידידי עולת הרגל למען השלום" מפיץ את המידע אודות חייה ופעילותה. מאז 1983 הפיץ הארגון ללא תשלום כ-400 אלף עותקים של הביוגרפיה שלה, שתורגמה ל-12 שפות. הופצו גם 1.5 מיליון עותקים של החוברת Steps Toward Inner Peace, תעתיק של ראיון רדיו אתה ב-1964 לתחנת רדיו בלוס אנג'לס. החוברת תורגמה ל-20 שפות. הפצת הספר והחוברת נעשתה ליותר מ-100 מדינות.

בשנת 2005 נפתח בעיר מולדתה של נורמן "פארק עולת הרגל למען השלום". מאז 2007 נערכת מדי שנה בפארק בעיר עצמה חגיגה לזכרה בימים 20-‏22 בספטמבר.

בשנת 2017 הוכנס שמה של נורמן להיכל התהילה של ניו ג'רזי וכן להיכל התהילה של שביל האפלצ'ים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עולת רגל למען השלום בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Peace Pilgrim, Her Life and Work in her Own Words, 1982.
  2. ^ מקור: האתר "עולת רגל למען השלום".


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0