פארופה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פארופה

פארופהפורטוגזית: Farofa) היא מאכל מסורתי בעל טעמים משתנים בכל רחבי אמריקה הלטינית. פופולרית במיוחד בברזיל.

כיום ניתן לקנותה כמאכל תעשייתי ארוז בסופרמרקט אך מכינים אותה לרוב לפי מתכון משפחתי ביתי. הרכיב המרכזי בפרופה הוא קמח מאניוק או קמח תירס מטוגן, בתוספת מלח, בשר מעושן ותבלינים. גודלם של גרגרי הפרופה משתנה בהתאם למתכון החל מגושים גדולים ועד לגודל של גרגרי מלח. לרוב מתכוני הפרופה טעם מעושן ומעט מלוח.

מתכונים ברזילאים מסורתיים דורשים כי קמח המאניוק יטוגן עם חמאה, מלח וחתיכות בייקון, עד להזהבה.

בפרופה משתמשים כתוספת לבשר, בעיקר בשר ברביקיו או תבשיל בשר. ניתן לפזרה מעל הבשר, לערבבה עם תוספות שונות כגון פייז'ואדה (תבשיל שעועית ובשר), אורז או סלט, או לאכלה כתוספת בפני עצמה. היא גם משמשת כמלית לבשר עוף ותבשילים אחרים, כשהיא מעורבת בצימוקים, אגוזים ופירות מתוקים כגון תפוח ובננה.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0