צפלינאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צפלינאי
Cepelinai
Didžkukuliai
צפלינאי עם רוטב

צפלינאי (בליטאית: Cepelinai או Didžkukuliai;[1] מילולית "צפלינים" ביחיד : Cepelinas) הם כופתאות תפוחי אדמה העשויות מתפוחי אדמה מגוררים.

מאפיינים

הכופתאות ממולאות בבשר טחון, גבינת קווארק יבשה או פטריות. המאכל מתואר כמאכל לאומי של ליטא,[2][3] והוא מוגש בדרך כלל כמנה עיקרית.[1]

השם צפלינאי מגיע מצורת הכופתאות הדומה לספינת אוויר צפלין.[1] צפלינאי הם בדרך כלל בסביבות 20-10 ס"מ באורך, אם כי הגודל תלוי היכן הם מיוצרים. לפי החלוקה מנהלית של ליטא במחוזות המערביים שלה צפלינאי מיוצרים יותר מאשר במזרח. בזאמוט צפלינאי נקראים צפלינה (cepelinā).

הכנה

לאחר הרתיחה, הצפלנאי מוגשים לרוב עם רוטב שמנת חמוצה וחתיכות בייקון[1] או גלדי שומן חזיר.

באזור Suwałki, Podlachia, Warmia ו-Masuria המאכל ידוע בשם kartacz (בפולנית מילולית: "זריקת ענבים"). המאכל הוא חלק גם מהמטבח של צפון מזרח פולין.

מנות דומות כוללות פיזי פולני, קרופקאקה שוודית, פוטן ראפה אקדיאני, ראספבול נורווגי, Kartoffelklöße גרמני ו-Canederli איטלקי.

גלריה

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צפלינאי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 Jacob, J.; Ashkenazi, M. (2014). The World Cookbook: The Greatest Recipes from Around the Globe, 2nd Edition [4 Volumes]: The Greatest Recipes from Around the Globe. ABC-CLIO. pp. 793–794. ISBN 978-1-61069-469-8. נבדק ב-5 בנובמבר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Albala, K. (2011). Food Cultures of the World Encyclopedia. Food Cultures of the World Encyclopedia. Greenwood. p. 3-PA226. ISBN 978-0-313-37626-9. נבדק ב-5 בנובמבר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ McLachlan, G. (2008). Lithuania. Bradt Guides. Bradt Travel Guides. p. 61. ISBN 978-1-84162-228-6. נבדק ב-5 בנובמבר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0