שלמה וקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

שלמה וקס (נולד ב-8 בינואר 1946) הוא מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, שכיהן כמנכ"ל משרד התקשורת וכקצין קשר ראשי בצה"ל, בדרגת תת-אלוף.

ביוגרפיה

וקס נולד באיטליה ועלה לישראל ב-1948. הוא בוגר בית הספר בזק לטכנאים בירושלים. בצה"ל שירת בחיל הקשר. הוא שירת כקצין הקשר הקווי של פיקוד המרכז מיד לאחר מלחמת ששת הימים ועסק בפריסת מערכות הקשר במרחבי יהודה ושומרון. לאחר מכן שירת כקצין קשר חטיבתי של חטמ"ר 820. במלחמת יום הכיפורים היה קצין הקשר של חטיבה 14 ולחם בטנק עם מפקד החטיבה, אמנון רשף בגזרת המצרית.[1] לאחר המלחמה שימש סגן קצין הקשר של גייסות השריון, קצין קשר ומפקד גדוד הקשר של עוצבת הפלדה וכמפקד הקשר של פיקוד הדרום בתקופת הנסיגה מסיני. פיקד על בה"ד 7 - בסיס ההדרכה המרכזי של חיל הקשר ושימש סגן מפקד החיל. במאי 1990 מונה לקצין קשר ראשי ושירת בתפקיד עד שחרורו, בספטמבר 1993. במהלך שירותו כמפקד החיל, פרצה מלחמת המפרץ, הוא יזם והפעיל לראשונה את "הגל השקט" הונחו היסודות למערכת הסלולרית המוצפנת "ורד הרים", הוחלט על ההצטיידות במכשיר הקשר "המכלול" כתחליף למכשיר ה-VRC, הוחלט על חידוש מערך הלוחמה אלקטרונית והצטיידות ב"מחוג גדול".

לאחר שחרורו מונה למנכ"ל משרד התקשורת וכיהן בתפקיד עד מרץ 1997. בשנות כהונתו קידם המשרד תחרות בענף התקשורת, עם הבחירה בחברת סלקום כמפעילת סלולר שנייה, פתיחת ענף השיחות הבינלאומיות לתחרות[2] ופתיחת רשת האינטרנט לשימוש ביתי בישראל.

לאחר מכן כיהן בתפקידי ניהול וייעוץ בחברות תקשורת וטכנולוגיה שונות, בהן כיו"ר NDVision,[3] דירקטור בח. מר תעשיות, בסלקום, בשרם פודים טכנולוגיות ויועץ באמפל.[4] ב-1997 מונה למנהל עסקי התקשורת של קבוצת גד זאבי, אשר התמודדה ללא הצלחה על רכישת השליטה בחברת בזק.[5] שימש כיועץ לקבוצת משפחת ספרא וניצח על הקמת שתי רשתות סלולריות בברזיל.[6] מתחילת 2006 מכהן כמנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה.

וקס בעל תואר ראשון ותואר שני במדע המדינה מאוניברסיטת חיפה, בוגר המכללה לביטחון לאומי. נשוי ואב לשלושה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0