מעצמי אל עצמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־19:28, 7 בדצמבר 2017 מאת האלקושי (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{ספר |שם=מעצמי אל עצמי |תמונה=200px |כיתוב= |מאת=ש"י עגנון |איורים= |צילומים= |...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:ספר

פרמטרים ריקים [ שנת הוצאה בעברית, OCLC, מהדורה מוערת, מהדורה ראשונה, מהדורה מדעית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים [ שנת הוצאה, מהדורות נוספות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

מעצמי אל עצמי
מידע כללי
מאת ש"י עגנון
שפת המקור עברית
הוצאה
הוצאה הוצאת שוקן
מספר עמודים 512
קישורים חיצוניים
מסת"ב מסת"ב 965-19-0442-9

מעצמי אל עצמי הוא קובץ של סיפורים, מאמרים, ונאומים מאת ש"י עגנון, שיצא לאור בהוצאת שוקן בשנת 1976, הכרך החמישי מתוך ספרי ש"י עגנון שיצאו לאחר מותו. ככל ספריו של עגנון שיצאו לאור לאחר פטירתו, גם ספר זה הובא לדפוס בידי בתו, אמונה ירון.

על הספר

הספר מכיל ביוגרפיות על מרטין בובר גרשם שלום, וזלמן שוקן. אזכורים של דמויות מפורסמות מן העלייה השנייה כגון י"ח ברנר, ברל כצנלסון, ואחרים. ואזכור להיכרותו של עגנון עם הרב קוק. בנוסף הספר כולל פרקים אוטוביוגרפיים – סיפור עלייתו ארצה, ימיו במינכן אחרי מלחמת העולם הראשונה, ימי פרעות תרפ"ט ונאומו בטקס הענקת פרס נובל. כמו כן כלולים בספר מסות ונאומים.

לקריאה נוספת

  • יעקב קופל מיקלישנסקי, פני הסופר מבפנים : לחשבון עולמו של ש"י עגנון ז"ל. הדואר, שנה 57, גל' י"ב, 27 בינואר 1978.
  • הלל ברזל, בנאום ובמאמר: "מעצמי אל עצמי". ידיעות אחרונות, 2 ביולי 1976; חזר ונדפס בספרו: חיים נחמן ביאליק – שמואל יוסף עגנון : מחקר ופירוש, תל אביב, הוצאת יחדיו, 1986, עמ' 368־384
  • יהודית צוויק, בין עגנון לביאליק : בעקבות קריאה ב"מעצמי אל עצמי". כרמלית, כרך כ"א-כ"ב (תשל"ז-תשל"ח)

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא ספרות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.