ערוץ 7

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:51, 25 בינואר 2021 מאת בוט גאון הירדן (שיחה | תרומות) (תיקון פרמטרים (דרך WP:JWB))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

ערוץ 7
Arutz 7.png
נתונים כלליים
סוג אתר חדשות, רדיו
מייסדים זלמן ברוך מלמד
תקופת הפעילות 1988–הווה (כ־36 שנים)
חברת אם ישיבת בית אל
משרד ראשי מעגלי הראי"ה, בית אל
מוצרים עיקריים בשבע
אנשי מפתח יעקב כץ (יושב ראש)
 
www.inn.co.il

ערוץ 7 הוא רשת תקשורת ישראלית, הכולל אתר חדשות, עיתון וכן שידורי טלוויזיה ורדיו המועברים דרך האינטרנט. לרשת תכנים בעברית, באנגלית, ברוסית, בספרדית ובצרפתית. הרשת מזוהה עם המגזר הדתי-לאומי.

הרשת נמצאת בבעלות תאגיד Holyland Holdings, הרשום באיי מרשל, שבעלי השליטה בו הם משה גנץ ושילה סימנוביץ, שניהם אזרחי ארצות-הברית[1].

רדיו ערוץ 7

ראשיתו של הערוץ ביוזמה של הרבנית שולמית מלמד, אשתו של הרב זלמן ברוך מלמד. מתוך תחושה שהתקשורת בישראל מוטה שמאלה[2]. היא פנתה לבעלה בבקשה שיסייע לה להתחיל במיזם. תחילה הוא סירב לבקשתה, אך לאחר כחצי שנה נעתר להפצרותיה. לעזרתה באו אנשי הישיבה של בעלה, יעקב כ"ץ (לימים חבר הכנסת מטעם האיחוד הלאומי) ויואל צור. בעזרת אליקים העצני ותורמים רכשה ספינה בעלות של קרוב לחצי מיליון דולר[2], ששמה הוסב לאוניית ארץ הצבי. על השם "ערוץ 7" הוחלט מכיון שהיו באותה עת 6 תחנות רדיו ישראליות פעילות[2]. הערוץ שידר שיעורי תורה, אקטואליה לצד שירים עבריים, חסידיים ומזרחיים. השדרן הראשון בערוץ היה יורי ינובר, אולם הוא הוחלף לאחר שלא היה בקו האידאולוגי של הערוץ.

התחנה שידרה בתחילה מאוניית "ארץ הצבי" שעגנה מול חופי תל אביב. על פי טענת מפעיליה עגנה האונייה מחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל, אך בית המשפט קבע כי "בנוסף לשידורים מן האנייה (שבוצעו כאמור בעת שזו עגנה בדרך כלל בתחום המים הטריטוריאליים), בוצעו שידורי רדיו אלחוטיים של תחנת ערוץ 7 מאתרי שידור שונים שהוצבו על-פני היבשה במקומות שונים ברחבי הארץ"[3]. התחנה שידרה בתדר 918AM ולאחר פשיטה וחידוש הציוד עברה לתדרים 105.2FM ו-1143AM; באנגלית בשם INN-Israel National News בתדר 98.7FM ו 1539AM ובשפות רוסית, אנגלית וצרפתית.

ב-1999 יזם ח"כ צבי הנדל, מהמפד"ל, חוק שיאפשר את שידורי ערוץ 7, על בסיס הוותק של הערוץ. החוק אושר בכנסת, אך בג"ץ פסל אותו (ב-2002) עקב עתירה של אחדים מחברי הכנסת[4]. בפסק הדין קבע בית המשפט העליון כי:

תכלית זו, של מתן רשיון וזכיון לתחנות רדיו אשר פעלו ללא רשיון וזכיון כדין, אינה ראויה בעליל. היא נותנת פרס למי שפעלו שלא כדין, ובכך מהווה פגיעה קשה בשלטון החוק[5].

ב-20 באוקטובר 2003 הופסקה פעילות התחנה לאחר שבית משפט השלום בירושלים פסק נגדה. 10 ממנהלי התחנה וכן התאגידים שהפעילו אותה הורשעו בגין השידורים הבלתי חוקיים של התחנה, ונגזרו עליהם עונשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנסות[3].

כיום תחנת ערוץ 7 משדרת באופן חוקי דרך האינטרנט ומשמשת כאתר חדשות בעל כתבים, מבזקנים וכו'.

INN - אתר האינטרנט

לאחר סגירת ערוץ הרדיו אנשי הערוץ שכללו את אתר החדשות באינטרנט, שכולל גם מהדורת חדשות יומית מצולמת, הניתנת לצפיה באתר. האתר פונה גם לגולשים מחו"ל, בשם Israel National News.

עיקר התוכן באתר מוקדש לחדשות, אקטואליה, מאמרי דעות (פובליציסטיקה) ובלוגים, אשר זוכים לפופולריות רבה באתר. האתר נוקט קו פוליטי ימני לאומי ברור, ומובעות בו תדיר דעות בזכות המלחמה בטרור, חיזוק ההתיישבות בארץ ישראל וביקורת על מדיניות השמאל, הפלסטינים ותכניות הנסיגה.

מלבד אקטואליה, האתר מפרסם כתבות רבות בנושאי יהדות ותורה ומגזינים שוטפים שעוסקים בנושאים אלה. האתר כולל מוזיקה חסידית, שירים עבריים ודרשות של רבנים בנושאי הלכה, תורה והמצב כיום. בנוסף לכך, מופיעות באתר כתבות בנושאי תרבות ומדע, העוסקות בנושאים אלה מנקודת מבט כללית ויהודית.

משנת 2005 עוסק הערוץ גם באתרים מבוססי תוכן גולשים ומפעיל פורומים. בשנת 2008 הוסיף הערוץ גם מערכת שירותי דואר אלקטרוני לשורותיו. בשנת 2009 עבר האתר שדרוג כללי.

לקראת יום השנה ה-15 לרצח רבין, יצא האתר במיזם "רצח רבין - הגרסה שלכם...", שבו הזמין את קוראיו לשלוח אליו את תאוריות הקשר שלהם לגבי הרצח[6].

אתר הטלוויזיה של הערוץ (הנקרא INNTV) משדר מהדורות חדשות יומיות בשפה האנגלית, וקטעי וידאו במשך כל היום בשפה העברית. כמו גם מגזין שבועי באנגלית בשם Israeli Salad, פינות ילדים בעברית ובאנגלית, ו"תשובה תרבותית" בעברית.

"ללא תולעים / פסיפס"

בתחילת 2006 הוקם אתר האינטרנט "ללא תולעים", המפרסם יצירות מגוונות, חלקן בעלות גוון לאומי-ימני.

בראשית דרכו התקשה להמריא. עם הזמן האתר התמלא בעיקר בגולשי הפורומים של הערוץ, ובמשתמשים שקיבלו תגובות שליליות ליצירות שהעלו במקומות אחרים (בעיקר באתר "ביכורים").

באוגוסט 2006 רכש "ערוץ 7" את האתר ואיחד את רשימת המשתמשים של "ללא תולעים" עם גולשי הפורומים בערוץ. באוקטובר 2006 (תשרי תשס"ז) עוצב האתר מחדש כחלק מאתר ערוץ 7. בשנת 2009 שונה שמו של האתר ל"פסיפס", שינוי זה בא כחלק משיפוץ כולל שעבר אתר ערוץ 7.

השבועון "בשבע"

קובץ:Np354.jpg
גיליון של העיתון המחודש, אוגוסט 2009, בעיצוב החדש
Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – בשבע

בשבע הוא חינמון של "ערוץ 7", המופץ מדי סוף שבוע בריכוזי אוכלוסייה דתית וחרדית. כמו חינמונים אחרים, הוא מונח במקומות ציבוריים כמו חנויות ובתי כנסת. בריכוזי אוכלוסייה דתיים הוא מחולק לבתים ולתיבות הדואר. העתון מופץ חינם בתפוצה של כ-200 אלף עותקים. "בשבע" מהוה המשך של ערוץ 7 ששידוריו הופסקו. העיתון החל לצאת ב-19 ביולי 2002 לאחר סכסוך עם מערכת "מקור ראשון", לאחר שזו נטלה מערוץ 7 את הזיכיונות למכירת פרסומות אצלה. היווסדו גרם לסכסוך חריף עם מערכת "מקור ראשון", שחששה שהוא ינגוס בחלק מהקהל שלה, אך לאחר שהתברר שהכנסות העיתון לא נפגעו, הסכסוך שכך.

אישים בולטים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים