אברהם יוסטמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אברהם יוסטמן
אין תמונה חופשית
מדינה ישראלישראל ישראל
מקום מגורים ביתר עילית
פעילות בולטת חבר ועדת הבחירות המרכזית, וסמנכ"ל קרן קמח
השכלה

עורך דין (הקריה האקדמית אונו),

תואר שני בהיסטוריה וסוציולוגיה של מדינת ישראל (אוניברסיטת חיפה)
מקצוע עריכת דין
מפלגה שלומי אמונים

אברהם (אברימי) דב יוסטמן (1971) הוא עורך דין ישראלי חרדי, סמנכ"ל קרן קמ"ח[1], וחבר בוועדת הבחירות המרכזית לכנסת מטעם אגודת ישראל[2].

ביוגרפיה

יוסטמן, יליד 1971, נשוי ואב לחמישה, מתגורר בביתר עילית בעל רקע בהוראה והובלת מיזמים ציבוריים, יוסטמן הוא חסיד סלונים הנמנית על סיעת שלומי אמונים[3] באגודת ישראל.

למד בישיבת בית אברהם ולאחר מכן למד תואר ראשון במשפטים בקריה האקדמית אונו והוסמך כעורך דין. בנוסף, סיים לימודי תואר שני בהיסטוריה וסוציולוגיה של מדינת ישראל באוניברסיטת חיפה. בוגר תוכנית המנהיגות של מכון גשר[4] למנהיגות ופעיל במסגרת המחלקה החרדית שלה. במסגרת זו אף השתתף בקמפיין ציבורי למיתון השיח לצד דמויות כמו הזמרת קורין אלאל, העיתונאי ירון אברהם ועוד.

פעילות ציבורית

משנת 2008, יוסטמן מכהן כסמנכ"ל קרן קמ"ח – קידום מקצועי חרדי, מנהל את פיתוח הפרויקטים, ואחראי על התחום המשפטי בקרן. יוסטמן מרבה לכתוב, להתראיין בתקשורת ולהשתתף בפאנלים מקצועיים ואקדמיים בנושא גיוון ושילוב חרדים בתעסוקה בכלל ובשירות המדינה בפרט, הפרדה בין גברים לנשים באקדמיה ובתוכניות הכשרה וכלכלה חרדית.  

בחודש אוגוסט 2020, עם הקמתה של המועצה האזרחית המייעצת לפרויקטור הקורונה, צורף עו"ד יוסטמן כחבר המועצה הציבורית המייעצת למגן ישראל. כחודש לאחר צירופו, במחאה על עמדותיו של פרופ' רוני גמזו שכיהן כראש תוכנית 'מגן ישראל' ביחס לציבור החרדי, התפטר עו"ד יוסטמן מהמועצה יחד עם גזבר עיריית בני ברק רו"ח אריק אדלר[5].

יוסטמן הוא חבר דירקטוריון החברה לפיתוח ביתר עילית, ויו"ר ועדת ערר בארנונה בעיריית ביתר עילית.

פעילות משפטית

יוסטמן מייצג את אגודת ישראל בוועדת הבחירות המרכזית לכנסת החל מהבחירות לכנסת העשרים, ומשמש כיועץ המשפטי של המפלגה.

בדיון שהתקיים בבג"צ בינואר 2023 בשאלת כשירותו של יו"ר תנועת ש"ס ח"כ אריה דרעי לכהן כשר, ייצג יוסטמן את סיעת יהדות התורה ובדבריו ציטט ממאמרו של השופט נועם סולברג, שטען כי "ביקורת שיפוטית המבוססת על עילת הסבירות המהותית... אינה הולמת ביקורת שיפוטית על החלטות המשקפות הכרעה ערכית-מקצועית של דרג פוליטי נבחר. היא פוגעת בגרעין הקשה של עקרון הפרדת הרשויות"[6].

הפרדה מגדרית

עו"ד יוסטמן מרבה להתבטא בכלי התקשורת ובפורומים שונים[7] בסוגיית ההפרדה המגדרית באקדמיה ובמרחב הציבורי. בהקשר זה ייצג את קרן קמ"ח בעתירת שדולת הנשים נגד תוכנית 'משפיעים'[8] שהכשירה צוערות וצוערים חרדים לשירות המדינה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים