ברדלס מערב אפריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןברדלס מערב אפריקאי
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: חתוליים
סוג: ברדלס
מין: ברדלס ערבות
תת־מין: ברדלס מערב אפריקאי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Acinonyx jubatus hecki

ברדלס מערב אפריקאי (שם מדעי: Acinonyx jubatus hecki) הוא תת-מין של ברדלס הערבות ששייך לסוג ברדלס, שבמשפחת החתוליים. תת-מין זה נפוץ באלג'יריה, במצרים, בלוב, במרוקו, בניז'ר ובסהרה המערבית. המין נמצא בסכנת הכחדה חמורה ומספר הפרטים החיים מוערך ב-250 פרטים חיים.

עיקר ההידלדלות נובעת מהרעלה וציד לשם ספורט.

מזון

עיקר טרפו של הברדלס המערב אפריקאי הוא צבי הנגב, ארנבות ועופות קרקע כגון חוגלות, קוראים ,שליווים וחוברה. לעיתים הוא אף צד חיות משק ומכרסמים קטנים[דרוש מקור].

מקום מגורים וציד

הברדלס מערב אפריקאי נע וצד בדרך כלל בודד אם כי לעיתים ניתן לראותו בקבוצות, בדרך כלל של אם וגורים או קיבוץ של כמה זכרים לטווח קצר. טריטוריות המחייה של הנקבות יהיו בדרך כלל באזורים עשירים בציד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברדלס מערב אפריקאי בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0