חיל האוויר של איחוד האמירויות הערביות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

القوات الجوية والدفاع الجوي الاماراتي
סמל חיל האוויר האמירתי דגל חיל האוויר האמירתי רונדל חיל האוויר האמירתי
סמל חיל האוויר האמירתי

Flag of the United Arab Emirates Air Force.svg
דגל חיל האוויר האמירתי
Roundel of the United Arab Emirates.svg

רונדל חיל האוויר האמירתי
פרטים
שיוך הכוחות המזוינים של איחוד האמירויות הערביות
סוג חיל אוויר
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 1968–הווה (כ־56 שנים)
נוצרה מתוך חילות האוויר של אבו דאבי ודובאי
מלחמות
נתוני היחידה
כלי טיס
פיקוד
מפקד נוכחי איברהים נאסר מוחמד אל-עלווי
עיטורים
חיל האוויר האמירתי

חיל האוויר של איחוד האמירויות הערביות (ערבית: القوات الجوية والدفاع الجوي الاماراتي) הוא חיל האוויר המשותף למדינות איחוד האמירויות הערביות, והוא חלק מהכוחות המזוינים של איחוד האמירויות הערביות. הוא יורשו של חיל האוויר של צבא ההגנה של אבו דאבי, שהוקם ב-1968, כאשר עוד האמירויות היו תחת חסות הממלכה המאוחדת.

חיל האוויר של האמירויות כולל 4,000 אנשי צוות[1], והוא מתפעל 552 כלי טיס.

היסטוריה

ראשית ההיסטוריה של חיל האוויר האמירתי מתחילה במאי 1968, עם הקמת כנף האוויר של צבא ההגנה של אבו דאבי, תחת חסות בריטית. מטרות הכנף היו לספק שירות תובלה ותמיכת לחימה לכוחות הקרקע של צבא אבו דאבי[2]. השקעה רבה בראשית שנות ה-70, הבטיחה את הרחבת הכנף הן מבחינת כמות הן מבחינת איכות ויכולות כלי הטיס.[דרוש מקור] בעקבות זאת, שינתה שמה מכנף לחיל אוויר ב-1972. החיל קיבל הדרכה ואימונים מחיל האוויר הפקיסטני. במהלך מלחמת יום הכיפורים באוקטובר 1973, מטוסי התובלה של חיל האוויר של אבו דאבי (מסוג Caribou (אנ')) שימשו כאמבולנסים אוויריים בירדן[3].

אמירות דובאי שימרה כוח אווירי משל עצמה – זרוע האוויר של צבא ההגנה של דובאי, עד שב-1999 התמזג אל תוך חיל האוויר האמירתי. למרות האיחוד של שני הכוחות האוויריים, נשמרה מידה קטנה של אוטונומיה ברמת הפיקוד המבצעי – כאשר מטה הפיקוד האווירי המערבי ממוקם באבו דאבי ואילו המרכזי, באבו דאבי.

מאז שנות ה-80, בעקבות אי-יציבות אזורית ועלייה במחירי הנפט, חיל האוויר האמירתי עבר תהליך מודרניזציה מקיף, במטרה לעמוד בסטנדרטים של צבאות נאט"ו.[דרוש מקור]

במלחמת המפרץ של 1991, איחוד האמירויות סייעה למדינות אחרות על ידי ביצוע תקיפות אוויריות נגד כוחות עיראקים. במלחמת המפרץ ב-1991, איחוד האמירויות סייעה למדינות הקואליציה בכך שביצעה תקיפות אוויריות נגד הכוחות המזוינים של עיראק.

בשנת 2014 ביצע יחד עם חיל האוויר המצרי תקיפות אוויריות בלוב נגד פלגים איסלאמיסטיים בטריפולי[4][5][6]. בספטמבר, הצטרף לתקיפות האוויריות בהובלת חיל האוויר של ארצות הברית נגד מטרות טרור בסוריה ובעיראק, במבצע נחישות טבועה. התקיפות הושהו לאחר שטייס ירדני נשבה על ידי המדינה האסלאמית (דאעש) בדצמבר, בהמתנה להשתפרות יכולות החיפוש וההצלה של ארצות הברית באזור.

בשנת 2015, חיל האוויר של איחוד האמירויות הטיל פצצות על מטרות דאעש בסוריה. אחת מהן הייתה רב-סרן מריאם אל מנצורי, הטייסת הראשונה של חיל האוויר של איחוד האמירויות[7]. ב-2015, הפציצה מטרות של המדינה האסלאמית בסוריה. בהתקפה השתתפה מרים אל-מנסורי, טייסת הקרב הראשונה בחיל האוויר האמירתי.

לאחר כינון הסכמי אברהם, שהביאו לנורמליזציה ביחסים הבילטרליים עם ישראל, החל שיתוף פעולה בין חיל האוויר האמירתי לחיל האוויר הישראלי. במסגרתו, השתתף מפקד החיל איברהים נאצר מוחמד אל-עלווי כאורח בסדנת "דגל כחול" בישראל ב-2021[8].

חיל האוויר האמירתי, כחלק מהכוחות המזוינים האמירתיים, משתתף בהתערבות הצבאית בתימן בהובלת ערב הסעודית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ לשכת יחסי המזרח הקרוב (אנ'), יחסי ארצות הברית–איחוד האמירויות הערביות, באתר מחלקת המדינה של ארצות הברית, ‏11 ביוני 2013
  2. ^ Athol Yates, The Evolution of the Armed Forces of the United Arab Emirtates, וורוויק: Helion & Company (אנ'), 2020, מסת"ב 9781912866007. (באנגלית)
  3. ^ Athol Yates, The Evolution of the Armed Forces of the United Arab Emirtates, וורוויק: Helion & Company (אנ'), 2020, עמ' 213, מסת"ב 9781912866007. (באנגלית)
  4. ^ Peter Cooney, Lou Charbonneau, Egypt, UAE carried out Tripoli air strikes: U.S. officials, רויטרס, ‏26 באוגוסט 2014 (באנגלית)
  5. ^ Libya crisis: US 'caught off-guard' by air strikes, BBC, ‏26 באוגוסט 2014 (באנגלית)
  6. ^ David D. Kirkpatrick, Eric Schmitt, Arab Nations Strike in Libya, Surprising U.S., הניו יורק טיימס, ‏25 באוגוסט 2014 (באנגלית)
  7. ^ The National staff, UAE fighter pilot awarded at UN, The National, ‏15 באוקטובר 2015 (באנגלית)
  8. ^ יואב זיתון, F-35 ויורופייטר מול "סוללות נ"מ רוסיות": תיעוד מהתרגיל הבינלאומי בישראל, באתר ynet, 25 באוקטובר 2021
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0