טריפל סק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טריפל סק
Triple Sec.jpg
סוג ליקר
מוצא צרפת
מועד הכנה ראשוני 1834
צבע שקוף

טריפל סקצרפתית: Triple Sec) הוא ליקר חסר צבע (כמעט) ובטעם של תפוז, אשר משמש בסוגים רבים של קוקטיילים (למשל קמיקזה) ומתכונים כממתיק או מוסיף טעם, והוא היבש מבין כל הליקרים בטעם תפוזים. תרגום שמו - "מזוקק פי שלושה".

הטריפל סק הומצא בשנת 1834 על ידי ז'אן-בפטיסט קומבייה בצרפת. "הטריפל סק המקורי של קומבייה" (Original Combier Triple Sec) עדיין מיוצר כיום, מתפוזים שיובשו בשמש ויובאו מהאיטי, הושרו באלכוהול למשך 24 שעות וזוקקו במזקקות נחושת בנות 100 שנה, על מנת ליצור ליקר חמוץ-מתוק אשר ניתן לשתות כשלעצמו או כמרכיב שאין לו תחליף בקוקטייל של מרגריטה.

בניגוד לאמונה הרווחת, הפיתוח המקורי של הטריפל סק איננו קואנטרו, ליקר אשר פותח על ידי אדולף ואדוארד-ז'אן קואנטרו בצרפת, בשנת 1849.

בטריפל סק יש בממוצע 30 אחוזי אלכוהול בנפח.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טריפל סק בוויקישיתוף


NCI iced tea.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0