לחם שנאפה ללא התפחה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לחם שנאפה ללא התפחה
מצה
מצה

לחם שנאפה ללא התפחה הוא כל לחם הנאפה ללא שימוש בחומרי התפחה כגון שמרים. לחמים אלו הם בדרך כלל לחמים שטוחים; עם זאת, לא כל לחם שטוח אינו עבר התפחה. לחמים ללא שמרים, כמו טורטייה ורוטי, הם מוצרי יסוד באמריקה המרכזית ובדרום אסיה, בהתאמה. לחמים לא מותפחים הם בעלי חשיבות גדולה ביהדות, מצה, העשויה מבצק שאינו תפח, היא אחת ממצוות חג הפסח. להבדיל, גם בנצרות ישנה חשיבות ללחמים לא מותפחים והם נאכלו במסגרת פולחן הלחם וטקסים נוצריים.

מצה

Postscript-viewer-blue.svg ערכים מורחבים – אכילת מצה

המצות הם לחמים לא מותפחים שנאכלים במהלך הפסח כפי שכתוב בתורה: ”בָּרִאשֹׁן בְּאַרְבָּעָה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ בָּעֶרֶב תֹּאכְלוּ מַצֹּת...” (שמות, י"ב, י"ח). אכילת מצה היא מצוות עשה בחג הפסח. מקור המצווה נובע ככל הנראה מהחיפזון של בני ישראל ששוחררו זה עתה מעבדות ונאלצו לעזוב את מצרים בין לילה ובכך לא יכלו להקדיש זמן לתפיחת לחמם.

סוגי לחמים לא מותפחים

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחם שנאפה ללא התפחה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0