מדרשת בינת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מוסד לימודי ריקה. מדרשת בינת היא מדרשה תורנית לנשים בשבות רחל. המדרשה הוקמה בחודש אלול תשס"א. תוכנית הלימודים הרגילה של המדרשה כוללת לימודי קודש. מלבדה, קיימות שתי מסגרות לימודים אקדמיות ללימוד במוסדות מחוץ למדרשה: במכללת אורות שבאלקנה ובאריאל . לימודי הקודש במדרשה מוכרים במוסדות האקדמיים ונחשבים למילוי חלק מחובות הלימודים לתואר האקדמי. התוכנית הרגילה כוללת גם הכנה לחיי משפחה ונמשכת שנה אחת. מספר התלמידות של המדרשה בשנת 2008 עולה על מאה, וכך גם בשנת 2018.

ראש המדרשה הוא הרב רונן טמיר, בוגר הישיבה בשילה, נשוי ואב לתשעה ילדים. נשיא המדרשה הוא הרב מיכאל ברום אשר יזם את רעיון הקמת המדרשה.

התוכנית המלאה

תוכנית הלימודים הרגילה, המכונה "תורה לשמה", נלמדת במסגרת בבית המדרש של מדרשת בינת. הלימודים כוללים לימודי קודש במקצועות הבאים: ספרי הרב קוק, לימודי הגות ומחשבה כדוגמת לימוד הכוזרי, תנ"ך, גמרא, הלכה, חסידות והליכות התנהגות ותורת המידות.

במדרשה ישנה תוכנית לימי חודש אלול לבנות שרוצות ללמוד לקראת הימים הנוראים. תוכנית זו נפרדת מהתוכנית המלאה.

המדרשה מקיימת תוכניות המשך של הלימודים לבוגרות המדרשה ולבני משפחותיהן.

מיכאל ברום - ראש ישיבת שילה ונשיא המדרשה, רונן טמיר - ראש המדרשה.

לימודים על תיכוניים

ישנם מוסדות אקדמיים שניתן לשלב בהם את הלימוד במדרשה:

  • מכללת אורות ישראל שבאלקנה - לימודי הוראה בצירוף כל מקצוע נוסף הנלמד במכללה. הלימודים האקדמיים נלמדים שלושה ימים בשבוע במכללת אורות ועוד יום נוסף של שילוב במדרשה בשבות רחל, התוכנית נקראת לבנ"ת.
  • אוניברסיטת אריאל - תוכנית "יחדיו" - המשלבת לימודי קודש ולימודי מקצוע.

תוכניות נוספות

המדרשה מקיימת קשר עם בוגרות המדרשה, ומקיימת שיעורים לזוגות נשואים, וכן שיעורים לבוגרות המדרשה. כל אחת מהתוכניות נערכת אחת לחודש.

הכנה לחיי משפחה

התלמידות גרות בפנימיה ומכירות את הווי החיים ביישוב. הן בקשר עם משפחות ומעורבות בפעילות קהילתית הנותנת להם הזדמנות להיכון להקמת משפחה. צוות המדרשה מסייע לבנות בהקמת משפחה ומלווה אותן בצעדיהן הראשוניים.

עד כה למדו במדרשה בתוכניות השונות כ-500 בנות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מדרשת בינת בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0