מרום נווה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרום נווה
"פארק דוד" בשכונת מרום נווה
"פארק דוד" בשכונת מרום נווה
מידע
עיר רמת גן
תאריך ייסוד 1985
שטח 43 דונם
אוכלוסייה 7,693
שכונות נוספות ברמת גן

מרום נווה היא שכונת מגדלי דירות במזרח רמת גן הגובלת בשכונת רמת עמידר ובבני ברק, וכוללת בתוכה את הפארק העירוני השני בגודלו ברמת גן.

היסטוריה

הקמת השכונה החלה בשנת 1985, על ידי חברת נוה על שטחו של פרדס מרגושס, אחרון פרדסי רמת גן (בשוליה נותרו שדרות הברושים שתחמו את הפרדס). האזור שהיה משויך לשכונת 'רמת יצחק', התפתח במקביל לצעדיה הראשונים של רמת גן וכונה "רמת גן ב'" עד לסיפוחו לעיר. במקור יועד השטח לבניית בית עירייה חדש, אך במקומו תוכננה שכונה שבמרכזה פארק המשתרע על כ-40 דונם. הרעיון המרכזי היה בנייה צפופה וגבוהה סביב פארק מרכזי ומרכז מסחרי, כשהפארק מוקף מכל עבריו בבניינים רבי קומות. השירותים לאזרח מקובצים במרכז המסחרי שבמרכזה ואין צורך לחצות כבישים. השכונה גובלת בפרויקט גני מרום שברמת עמידר ובבני ברק ממזרח. מדרום גובלת השכונה ברחוב הירדן וברחוב שדרות ירושלים מצפון. בית הספר המשרת את תושבי השכונה ואת חלק הארי של שכונת 'רמת יצחק' הוא בית הספר הממלכתי "מורדי הגטאות" (לשעבר בית הספר 'פרדס') ובית הספר הממלכתי שאול אביגור. ב-2012 הושלם הבניין האחרון. בסך הכל תוכננו כ-1,100 דירות גדולות של 4.5 ו-5 חדרים, על פני כ-43 דונם (ללא הפארק) אופי בנייה חריג לרמת גן. השכונה מתאפיינת באוכלוסייה אמידה, הכוללת בעלי מקצועות חופשיים רבים כעורכי דין, רופאים ועובדי היי-טק. רוב האוכלוסייה צעירה.

פארק דוד

הפארק, הקרוי "פארק דוד" ע"ש מ"מ ראש עירית רמת גן דוד מלמדוביץ, מוביל אל כיכר מרכזית ואל מרכז מסחרי הכולל את "קניון עופר". זהו הפארק השני בגודלו ברמת גן והוא כולל מזרקה גדולה, עמדת תצפית וכן מתחמי ספורט ומשחקי ילדים. הפארק מוקף מכל עבריו בבניינים רבי קומות. במרכז הפארק הושארה חלקה של עצי תפוז לזכר פרדס מרגושס שסיפק עבודה לראשוני רמת גן. הפארק היה מוקד לחיכוך בין תושביה החילוניים של רמת גן ותושביה הדתיים של בני ברק שבשיאם ננעלה הכניסה הקרובה לבני ברק.[1]

זכר לפרדס מרגושס בפארק במרום נווה
שלט זיכרון לדוד מלמדוביץ בפארק דוד במרום נווה

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרום נווה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0