נמר אפריקאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף נמר אפריקני)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
נמר אפריקאי
Charging Leopard-001.JPG
נמר אפריקאי צעיר בשמורת הקרנפים והאריות בדרום אפריקה
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה חתוליים
סוג פנתר
מין נמר
תת-מין נמר אפריקאי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Panthera pardus pardus

הנמר האפריקאי (שם מדעי: Panthera pardus pardus) הוא התת-מין הנפוץ ביותר של הנמר, ואחד היחידים שאינם מצויים כלל בסכנת הכחדה, אם כי הוא עדיין קרוב לסיכון. הוא בין בעלי החיים הפופולרים בציד באפריקה ובין חמשת הגדולים.

תיאור פיזי

גודלו ומשקלו של הנמר האפריקאי הזכר רב יותר מאלו של הנקבה. צבעו אינו אחיד ומשתנה על פי מקום המגורים והמאורות בהם הוא חי. קשת צבעי פרוותו נעה מגוון חום אדמומי ועד לצהוב כהה. הנמרים האפריקאיים מכוסים אף בנקודות שחורות, שהפכו לסימן ההיכר שלהם.

תזונה

תזונתו של הנמר האפריקאי מגוונת וכוללת מינים שונים של חרקים, מכרסמים, זוחלים ואף יונקים גדולים. ככלל מיני הנמרים, גם הוא חיה לילית, והוא צד את טרפו בחשכה, על אף שהוא מסוגל להסתגל גם לאור בשעות הצורך. כמו הנמר ההודי גם הוא צד גם כאשר אינו רעב.

הנמר האפריקאי צד בחשאיות. לרוב הוא הורג את טרפו בכך שהוא תופס את גרונו של הטרף ונושך אותו בעזרת שיניו החדות. הוא כמעט שאינו נזקק לשתייה, כיוון שאת מרבית נוזליו הוא מקבל מהטרף אותו הוא צד.

תפוצה

תפוצתו העיקרית של הנמר האפריקאי היא באפריקה, בין אזורי ההרים והסוואנות. אזורי מחיה נוספים הם המדבריות ויערות הגשם הטרופיים, באגן הקונגו. הנמר האפריקאי גמיש ביותר ומסוגל להסתגל במהירות לסביבות מחיה חדשות. לעיתים קרובות הוא אף מטפס על עצים לשם מנוחה ואכילה.

גלריה

קישורים חיצוניים