עורב הכף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןעורב הכף
Cape crow, Corvus capensis, at Kgalagadi Transfrontier Park, Northern Cape, South Africa (36040532966).jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: ציפורי שיר
משפחה: עורביים
סוג: עורב
מין: עורב הכף
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg C. capensis
Lichtenstein
תחום תפוצה
Corvus capensis2 map.jpg

עורב הכף (באנגלית: Cape crow או black crow) קצת יותר גדול (אורכו 48–50 ס"מ) מעורב הנבלות, הוא שחור לגמרי חוץ ממעט ברק סגול בנוצותיו. יש לו רגליים ארוכות יותר באופן יחסי, גם כנפיו וזנבו כאלו ויש לו מקור הרבה יותר ארוך ודק אשר נראה כי הסתגל לגישוש בתוך האדמה כדי למצוא חסרי חוליות. לנוצות הראש יש ברק סגול-נחושת ונוצות הגרון די ארוכות ומתפשטות החוץ בכמה שיחות ותצוגות של עוף זה.

תפוצה ובית גידול

מין זה מופיע בשני אזורים גדולים נפרדים של היבשת אפריקה. אזור אחד מתחיל מהכף בצד הדרומי של אפריקה עד דרום אנגולה ומעבר לחוף המזרחי של מוזמביק. האזור השני הוא בחלק גדול מדרום סודאן, אתיופיה, טנזניה וקניה במרכז מזרח אפריקה. האוכלוסייה היותר צפונית בממוצע מעט קטנה יותר מהדרומית. מין זה מאכלס שטחי עשב פתוח, אדמת בּוּר, שטחים חקלאיים עם קצת עצים או יערות בסביבה לקינון. נראה שהוא משגשג במיוחד באזורים חקלאים.

התנהגות

תזונה

הוא אוכל דגנים וזרעים אחרים, חסרי חוליות שהוא מוצא על ידי חפירה עם מקורו באמצעות דקירות חזקות כלפי האדמה. הוא פותח גרעיני תירס לפני שהם בשלים לגמרי, בצלים ושורשים של צמחים מסוימים, צפרדעים וזוחלים קטנים, פירות ופירות יער. בנוסף יכול לאכול גם ביצים ואפרוחים של ציפורים המקננות בקרקע וידוע שהוא הורג ציפורים עד משקל של 450 גרם (במיוחד ציפורים מקומיות). הוא הופך גללי יונקים על מנת למצוא חרקים.

קינון

מקנן תמיד על עצים, בדרך כלל קרוב לצמרת. הוא ידוע כמקנן בשיחים אבל בתדירות נמוכה יותר. ישנן בדר"כ בין 3–4 ביצים אליהן מקננים במשך 18–19 והפרחון נמשך בסביבות 38 ימים. בדרך כלל שורדים רק שלושה אפרוחים.

קול

הקול מתואר כ-"krrah.....krrah.....krrah" או "kah-kah-kah" מהיר יותר. ישנן עדויות כי הוא נוהג להשתמש במימיקה (הבעת רגשות ומחשבות) קולית.

קישורים חיצונים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עורב הכף בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0