עופר רגב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף עפר רגב)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עופר רגב
עופר רגב.jpg
לידה 8 בנובמבר 1964 (גיל: 59)
כפר סבא
שם לידה עופר ג'רבי
לאום ישראלישראל ישראל
עיסוק סופר, חוקר תולדות ארץ ישראל, מדריך סיורים
מקום לימודים אוניברסיטת בר-אילן
שפות היצירה עברית
תחום כתיבה תולדות ארץ ישראל והעולם היהודי
תקופת הפעילות 1994
בת זוג הדס רגב
עופר רגב מרצה בבית העצמאות.jpg

עופר רגב (נולד ב-8 בנובמבר 1964) הוא סופר ומוציא לאור ישראלי, חוקר תולדות ארץ ישראל ומדריך סיורים.

ביוגרפיה

רגב נולד בשם עופר ג'רבי בכפר סבא. הוא גדל בראשון לציון והתחנך במדרשיית נעם בפרדס חנה. את שירותו הצבאי עשה כלוחם בחיל התותחנים, ולאחריו שינה את שמו מג'רבי לרגב, ולמד בישיבת מרכז הרב בירושלים, בחוג ללימודי ארץ ישראל בבית ברל ובאוניברסיטת בר-אילן.

בשנת 1989 החל רגב לעבוד עבור החברה להגנת הטבע ועסק עבורה במחקר, בהדרכת טיולים ובפעילות ציבורית במסגרת המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות לה שימש כדובר. מומחיותו של רגב היא בהדרכת סיורים ספרותיים במחוזות שהיוו השראה לסופרים ידועים כגון ש"י עגנון, עמוס עוז, נתן אלתרמן, זאב ז'בוטינסקי ויוצרים עבריים נוספים. הוא מדריך גם סיורים העוסקים בפרשיות רצח מפורסמות שאירעו בישראל כמו פרשת רצח ארלוזורוב. יעקב ישראל דה האן וההתנקשות לח"י ברוזן פולקה ברנדוט.

בשנת 1994 כתב עבור החברה להגנת הטבע את ספרו הראשון "ארבעים שנות פריחה", המספר את סיפורה של החברה להגנת הטבע כאחד מסמליה של החברה הישראלית.

בשנת 1995 כתב עבור משרד הביטחון – ההוצאה לאור את הספר "טיול קטן בעיר גדולה", שהפך לרב-מכר. הספר מתאר מסלולי טיול בעיר תל אביב ופורש בפני הקורא המטייל את נופיה ותולדותיה. בשנת 1998 השתתף ביצירת תכנית הטלוויזיה החינוכית "הכל אנשים". בשנת 1999 הצטרף רגב להוצאת הספרים "פורת", שהוקמה על ידי רעייתו הדס רגב ומתמחה בספרים העוסקים בתולדות ארץ ישראל והעולם היהודי. במסגרת זו נחשף רגב לסיפורים רבים, וראיין אנשים רבים הקשורים בתולדות ישראל. חלק מסיפורים אלו כונסו בספר "להתאהב בארץ ישראל", שיצא בהוצאת "כנרת" בשנת 2005 וכעבור שנה הוענק לו אות ספר פלטינה לאחר שמכר מעל 40,000 עותקים.

משנת 2005 מנהלים הדס ועופר רגב את אתר האינטרנט "מדריך המדריכים והמרצים",[1] הכולל מידע על אודות פעילותם של מדריכים ומרצים בנושאי טיולים וידיעת הארץ. בני הזוג ערכו ספרים רבים ובהם מחקריו של ד"ר עמוס שיפריס על תולדות קיבוץ נען במסגרת מחקריו על תולדות הזמר העברי מוביל רגב סיור בתל אביב על שירי מירי אלוני (בהשתתפותה), יצירות מאיר אריאל ושלום חנוך בקיבוץ משמרות וסיור הנערך בשיתוף המוזיקאית דפנה זהבי על יצירות המלחין דוד זהבי בקיבוץ נען.

בשנת 2006 הוציא רגב לאור את ספרו "נסיך ירושלים", העוסק בהתנקשות של איש לח"י יהושע כהן בחיי הרוזן פולקה ברנדוט, שהיה המתווך מטעם האו"ם בין היהודים והערבים במהלך מלחמת העצמאות, וזאת תוך אפיונן של שלוש דמויות - הרוזן ברנדוט, יהושע זטלר ודוד בן-גוריון. הספר עורר מחלוקת ציבורית ודיון בפרשה. לקראת ראש השנה תשס"ח יצא לאור הספר האלבומי "בת קול ברוח", המחבר בין התפילה היהודית לשירה הישראלית, בשנת 2009 הפיקו הדס ועופר רגב עבור גדוד הצנחנים 890 את הספר 'לא חוזרים עד שמבצעים', הסוקר את תולדות הגדוד מהקמתו ועד מבצע עופרת יצוקה.

במהלך השנים הבאות כתבו הדס ועופר רגב ספרי מורשת עבור יחידות צבאיות רבות ובהן גדוד 101,עוצבת ברעם, חטיבת הנח"ל, חטיבת הצנחנים, חטיבת הגפן, יחידת מגלן. הספר 'חצי הדרך לקהיר' מגולל את מסעו של גדוד 106 במלחמת יום הכיפורים אשר לחם בקרבות העזים במעבר הגידי, חצה את תעלת הסואץ והגיע עם תום המלחמה לנקודת הקילומטר ה-101 מקהיר.

הדס ועופר רגב ערכו את ספרו של אמוץ פלג על תולדות קבוצת גורדוניה בחולדה (קיבוץ) ואת ספריו של ד"ר עמוס שפריס על ממשלת רבין הראשונה ועל קיבוץ נען.

לקראת ראש השנה תשע"א ראה אור ספרו של רגב "מעוז צור". ספר זה מביא תיאור מלא של קרב המעוזים במלחמת יום הכיפורים. הספר "מעוז צור" מושתת על מאות ראיונות שנערכו עם לוחמים ובני משפחותיהם. הספר מתאר את בפירוט את מהלכי הקרב ואף את ההתמודדות של הלוחמים, המשפחות השכולות ופדויי השבי בשנים שאחרי המלחמה. משנת 2010 מעביר רגב סדרת הרצאות על אירועים דרמטיים בתולדות הציונות שחוללו מחלוקות עזות ובכלל זה: פולמוס אוגנדה, מלחמת השפות, השילומים מגרמניה, הפילוג בקיבוץ המאוחד, פרשת לבון, מהומות ואדי סאליב ועוד. בשנת 2018 יצר, בשיתוף מכון ז'בוטינסקי, את הסיור "מלכות על ים ערפלי" אשר עוסק בדמותו של המנהיג הציוני זאב ז'בוטינסקי כמשורר, מתרגם והוגה דעות. בחנוכה תשע"ט התפרסם ספרם של הדס ועופר רגב על תולדות חטיבת השריון 179, מהקמתה ערב מבצע קדש ועד ימינו. עיקרו של הספר עוסק בקרבות הבלימה מול הצבא הסורי במלחמת יום הכיפורים.[2] משנת 2020 עורך רגב סיורים בנושא "מבצע סוזנה", לכידת תאי המודיעין הישראלי במצרים בשנת 1954 ועליתם לגרדום של סא"ל ד"ר משה מרזוק וסא"ל שמואל (סמי)עזר.

עופר רגב נמנה עם צוות המדריכים לקציני צה"ל במסגרת המכללה לפיקוד ומטה (פו"ם) ומרצה בקורסים וביחידות צה"ל.

ספריו

עופר רגב באוניברסיטה העברית

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0