קורבייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורבייה
Ghorabiyeh.JPG

קורבייהערבית: غريبة, נכתב גם קורביה) הן עוגיות מטיפוס שורטברד המכילות בדרך כלל שקדים טחונים. גרסאות לעוגיות אלו קיימות בעיקר במטבח הטורקי ובמטבח הערבי, בהבדלים במתכון ובצורה. הצורות הנפוצות הן עיגול, חצי עיגול וסהר. בגרסאות רבות העוגיות מקושטות עם שקד או אגוז אחר.

בצפון אפריקה נהוג להגישן לצד תה לובי, קפה ערבי או תה מנתה מגרבי.

מתכון לעוגיות הדומות לקורבייה אך אינן מכילות שקדים נמצא בספרו מהמאה ה-10 של אבן סיאר אל-וראק "כיתאב אל-טביח", ספר הבישול הערבי הקדום ביותר הידוע. יש הטוענים כי הקורבייה מוזכרת במטבח הטורקי במאה ה-15. מקור השם אינו ידוע, ויש המייחסים אותו לטורקית, ערבית או פרסית.

העוגיות מוכרות בשמות שונים גם במטבחים האלבני, הארמני, הבולגרי, והפרסי. מתכונים שונים מוסיפים לעוגיות בוטנים, אגוזי מלך, פיסטוק, מי ורדים, הל, זעפרן ועוד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורבייה בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0