רבי יצחק יהושע אוברמייסטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב יצחק אוברמייסטר
צילום מסך (705).png
לידה 25 במאי 1941
כ"ח באייר תש"א
ארצות הברית
פטירה 19 באוקטובר 2017 (בגיל 76)
כ"ט בתשרי תשע"ח
קרית יערים
תאריך עלייה תשכ"ה
מקום פעילות דרום הארץ
רבותיו הרב יצחק הוטנר והרב חיים יעקב גולדוויכט

הרב יצחק יהושע אוברמייסטר (כ"ח באייר תש"א, 25 במאי 1941- כט' תשרי תשע"ח, 19 באוקטובר 2017) היה ממקימי ישיבת תושיה והמשגיח הרוחני בה, וממקימי תנועת התשובה בנגב.

קורות חייו

נולד בניו יורק שבארצות הברית ליעקב ופייא. בצעירותו למד במוסדות ישיבת רבינו חיים ברלין, והיה מתלמידיו של הרב יצחק הוטנר. בגיל 17 עלה לישראל ללמוד בישיבת כרם ביבנה ולאחר כשנה וחצי חזר לארצות הברית, ולמד בישיבת תפארת ירושלים.

בשנת תשכ"ד נישא לפרידה, ביתם של יהודה אריה וטויבע פיש. בשנת תשכ"ה עלו שוב לישראל והתיישבו בכפר מימון. בשנה הראשונה למד בכולל של הרב יששכר מאיר בנתיבות.

היה ממקימיה של ישיבת תושיה לצד הרב יעקב פרידמן, בה שימש כמשגיח רוחני וכשליח ציבור בימים הנוראים. במשך שנים לימד קבוצות תלמידים דוברי אנגלית. בין היתר עסק באיסוף תרומות לביסוס הישיבה.[1] בשנת תשכ"ז עברה משפחתו יחד עם הישיבה למושב תפרח.

הרב אוברמייסטר פעל רבות להחזרה בתשובה. הוא מסר שיעורי תורה ברחבי הדרום, בבאר שבע, אופקים, ובכלא באר שבע[2].

בשנת תשל"ח עזב את תפקידיו בישיבת תושיה תפרח ופתח וניהל את מוסדות המעין בנגב[3]. בהם ישיבה וכוללים לבעלי תשובה, תכנית לשיקום אסירים בכלא באר שבע, ומוזיאון להכרת היהדות לתלמידים רחוקים מדת. במסגרת הפעילות נמסרו שיעורי תורה בשכונות באר שבע. בוגרי הישיבה היוו בסיס לקהילת בני תורה שקמה בדרום. כשהתרחבה הפעילות הצטרף לעשייתו הרב נתן ספקטור שאף המשיך וניהל את המוסדות לאחר עזיבתו.

יחד עם אשתו פרידה, היו בין מייסדי מוסדות החינוך של הקהילה בתפרח ואופקים, ובהם תלמוד תורה, בית ספר בית יעקב, ותיכון נוה-יוכבד.

בשנת תשנ"ג החל לשמש כמשגיח רוחני בישיבת נצח ישראל של הרב גוסטמן. מאוחר יותר פתח יחד עם הרב אברהם גולדיש את ישיבת נתיבות התורה בשכונת הבוכרים בירושלים. באותה תקופה עבר עם משפחתו לגור בירושלים. כעבור כעשר שנים עבר להתגורר בקרית יערים.

משפחתו

הרב יצחק אוברמייסטר היה נשוי לפרידה. להם שנים-עשר ילדים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מוסף שבת קודש פרשת בהר תשע"ח עמוד 20, כתבה לדמותו של רבי יצחק אוברמייסטר.
  2. ^ קול הלשון., הספד על הרב יצחק אוברמייסטר זצל, ‏ב כסליו, תשעח.
  3. ^ מוסף שבת קודש פרשת בהר תשע"ח עמוד 20, כתבה לדמותו של רבי יצחק אוברמייסטר.