רגימנט הטנקים המלכותי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רגימנט הטנקים המלכותי
RTR cap badge.gif
Fear Naught
פרטים
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
שיוך הצבא הבריטיהצבא הבריטי הצבא הבריטי
סוג שריון
בסיס האם מחנה בובינגטון, דורסט, אנגליה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 28 ביולי 1917 – הווה (106 שנים)
מקים היחידה יו אלס
מלחמות

מלחמת העולם הראשונה
מלחמת העולם השנייה
מלחמת קוריאה
הפלישה האמריקאית לאפגניסטן

מלחמת עיראק
נתוני היחידה
כוח אדם 2 רגימנטים
ציוד עיקרי צ'לנג'ר 2
פיקוד
יחידת אם חיל השריון המלכותי

רגימנט הטנקים המלכותיאנגלית: Royal Tank Regiment, ובקיצור RTR) הוא יחידת שריון בצבא הבריטי אשר הוקמה עם שילוב הטנקים הראשונים בצבא הבריטי בשנת 1917 במהלך מלחמת העולם הראשונה. היחידה נקראת רגימנט ומכילה שני גדודים הנקראים באופן מסורתי רגימנטים: הרגימנט הראשון מתמחה בלוחמת אב"כ והרגימנט השני המשוריין.
המוטו הרשמי של הרגימנט היינו Fear Naught (ללא פחד). המוטו הלא רשמי, המיוצג על ידי סימון צבעי היחידה – חום אדום וירוק, הוא: From Mud, Through Blood to the Green Fields Beyond – "מהבוץ, דרך דם אל השדות הירוקים מעבר".

הקמה

בשנת 1916 הופיע לראשונה הטנק הבריטי הראשון, סימן 1, בשדה הקרב של הסום. תחילה שולבו הטנקים בשש פלוגות כחלק מזרוע כבדה של גיס המקלעים. הפלוגות נקראו באותיות אנגליות (A עד F) והמשיכו להתרחב. בנובמבר 1916 שמונה הפלוגות שנוצרו עד כה גדלו והפכו לגדודים, אשר שימרו את שמותיהם באותיות A עד O. ב-28 ביולי 1917, לפי צו מלכותי, פוצלה הזרוע הכבדה מגיס המקלעים והפכה באופן רשמי לגיס נפרד משוריין שנקרא הגיס המשוריין בפיקודו של סר יו אלס. בינואר 1918 נוספו שבעה גדודים נוספים, ושמותיהם הומרו למספרי גדודים כנהוג בצבא הבריטי, מהלך שהביא את הגיס המשוריין לכוח של 15 גדודים (1 עד 15). בדצמבר של אותה שנה המשיך הגיס לגדול וכלל 26 גדודים: 25 משוריינים וגדוד אחד (גדוד 17) המבוסס על רכבים משוריינים.

היסטוריית שירות

מלחמת העולם הראשונה

החל ממלחמת העולם הראשונה ועד 1928 היה הגיס המשוריין היחידה הבלעדית שהפעילה את הטנקים החדשים. ב-15 בספטמבר 1916 הופיעו לראשונה בשדה הקרב כשלושים טנקים בריטיים מסוג סימן 1 באזור פלרס (Flers) בצרפת, שאותם הפעילה הזרועה הכבדה של גיס המקלעים (לימים הרגימנט), במסגרת הקרב על הסום. קרב השריון בשריון הראשון התרחש ב-24 באפריל 1918, כאשר שלושה טנקי סימן 4 בריטיים נלחמו בטנק A7V גרמני והשמידו אותו.

במהלך המלחמה שירתו כל גדודי הגיס המשוריין בחזית המערבית, מלבד כוח מהגיס שנשלח לחזית במזרח התיכון. כוח זה לחם נגד העות'מאנים בעזה תחת פיקודו של גנרל אדמונד אלנבי בשנת 1917.

מלחמת העולם השנייה

לאחר מלחמת העולם הראשונה, צומצם הגיס המשוריין לכדי ארבעה גדודים (2 עד 5). ב-18 באוקטובר 1923, העניק מלך אנגליה, ג'ורג' החמישי, את הכינוי 'מלכותי' לשם היחידה, וכך הפכה לגיס המשוריין המלכותי. בשנת 1933 הוקם הגדוד השישי במצרים ובשנת 1934 הוקם הגדוד הראשון (שריון קל), שינוי שהביא את הגיס בפרוץ מלחמת העולם השנייה ב-1939 לכוח של שישה גדודים סדירים בנוסף ל-12 גדודי מילואים שהומרו מיחידות חי"ר והופעלו עם פרוץ הקרבות. עם תחילת המלחמה הפך הגיס המשוריין לרגימנט הטנקים המלכותי.

בסיום המלחמה בשנת 1945 קיבלו הגדודים ברגימנט את השם רגימנטים, כינוי שנשמר עד היום.

היחידה כיום

רגימנט הטנקים המלכותי כולל כיום שני גדודים המכונים רגימנטים למרות גודלם המספרי, כמו במקרים רבים בצבא הבריטי:

  • רגימנט הטנקים המלכותי הראשון (1st Royal Tank Regiment): החל משנות השלושים היה תפקיד הרגימנט הראשון שריון קל (1st light Battalion). בשנת 1993 אוחדו הרגימנט הראשון והרביעי לרגימנט אחד, אשר קיבל את המסורות ושטחי האימון של שני הרגימנטים. כך נכנסה לרגימנט זהות סקוטית אותה הביא הרגימנט הרביעי. החל משנת 1999 החלו שתי פלוגות מהרגימנט לעסוק בסיוע אב"כ יחד עם יחידה מחיל האוויר המלכותי. בתפקיד זה הפלוגות מבצעות משימות חי"ר משוריין וסיור ופועלות בעיקר על בסיס רכבי TPz Fuchs. שתי הפלוגות הנוספות משרתות בתפקיד אימון כוחות שריון באנגליה.
  • רגימנט הטנקים המלכותי השני (2nd Royal Tank Regiment): הרגימנט השני אוחד בשנת 1993 עם הרגימנט השלישי. הרגימנט השני הנו רגימנט משוריין המשרת כיום תחת החטיבה הממוכנת הראשונה ומחולק לחמש פלוגות: BADGER, EGYPT ו-CYCLOPS הן פלוגות שריון המשרתות על בסיס הצ'אלנג'ר 2, פלוגת FALCON הפועלת כפלוגת שריון בינוני ומשרתת בעיקר על בסיס רכבי הסיור המשוריינים מסוג שימיטר והפלוגה האחרונה, NERO, מתפקדת כפלוגת מפקדה ולוגיסטיקה.

ראו גם

קישורים חיצוניים



הקודם:
רגימנט הדרגונים הקלים
סדר בכירות חיל פרשים (שריון)
מקום 10
הבא:
רגימנט היאומנרי המלכותי
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0