באיג'יו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באיג'יו

הבָּאיְגְ'יו (白酒; Báijiǔ) הוא משקה חריף סיני מזוקק. משמעות השם היא "משקה לבן", על אף צבעו השקוף. הבאיג'יו מיוצר לרוב מדורה ומזוקק לרמות של 40%-60%. בדרום סין נהוג להשתמש באורז לצורך הפקתו ובצפון סין נהוג להשתמש אף בחיטה, בשעורה ובדוחן.

בגלל שקיפותו נראה הבאיג'יו דומה למשקאות מזוקקים אחרים אך לרוב נפח האלכוהול בו גבוה יותר לדוגמה וודקה רוסית (35-50%), שׁוֹצ'וּ יפני (25%) וסוֹג'וּ קוריאני (20-45%). טעמו של הבאיג'יו הוא ייחודי לו.

אופן הגשה

Bai jiu 1.jpg

הסינים לרוב מגישים את הבאיג'יו כשהוא חם או בטמפרטורת חדר בבקבוק חרס קטן. את המשקה הם מוזגים לכוסות קטנות. את הבאיג'יו ניתן לקנות בערכה הכוללת בקבוק, ערכת חימום וכוסות שתייה. אופן שתייתו של הבאיג'יו דומה מאד לשל הוודקה, בכוסות קטנות לרוב בזמן ארוחה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.


NCI iced tea.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0