סוג'ו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סוג'ו (מקוריאנית: 소주) הוא משקה חריף חסר צבע מזוקק המכיל אתנול ומים; הוא נצרך בדרך כלל כשאינו מהול, בכוסיות מיוחדות. הסוג'ו נחשב כ"משקה האלכוהולי הפופולרי ביותר בקוריאה" נכון לשנת 2010. רוב מותגי הסוג'ו מיוצרים בקוריאה הדרומית. באופן מסורתי מכינים אותו מאורז, חיטה או שעורה, אך יצרנים מודרניים לעיתים קרובות מחליפים את האורז בעמילנים אחרים כגון תפוחי אדמה, בטטות או טפיוקה.

הסוג'ו הוא משקה אלכוהולי חסר צבע אשר רמת האלכוהול שלו משתנה מכ -16.7% ל-45% אלכוהול ל Soju Andong המסורתי, לבין 20% למשקה הנפוץ ביותר כיום. על ידי שימוש בזיקוק בהקפאה, ניתן להגדיל את האחוז הרצוי.[1] ישנן שתי דרכים לייצר Soju: הדרך הקלאסית היא זיקוק העושה שימוש בשיטת הזיקוק היחידה, והדרך המודרנית של הסוג'ו המדולל העושה שימוש בשיטת זיקוק בשרשרת. לסוג'ו מזוקק בדרך כלל יש אחוזי אלכוהול גבוה יותר משלב המשקה המדולל.

משמעות השם

פירושו המילולי של סוג'ו (燒酒) הוא "משקה שרוף". בשנת 2008, נכללה המילה סוג'ו במילון Merriam-Webster.

מותגים

יצרן הסוג'ו הגדול בעולם כיום הוא Jinro ומכירות המשקה עמדו בשנת 2008 על 76 מיליון בקבוקים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוג'ו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ איציק יונה, לחיים! לחיי העם השותה מכולם, באתר "הקוריאנים" – המדריך לעסקים ואנשים בקוריאה, ‏19 ביולי 2012


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0