האריס (מאכל)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קובץ:Armenian Harisa.JPG | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | אמירתי |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר בקר, חיטה |
האריס (בערבית: هريس) הוא תבשיל מסורתי העשוי חיטה המבושלת עם בשר בקר או עוף שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]
הקינוח מורכב מבורגול או שבבי שיבולת שועל, בשר בקר או עוף, הל, מעט קינמון ומלח שאותם מבשים מבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם סמיך של דייסה.[2]
נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, בליווי חמאה מזוקקת ובעיקר בימי חודש הרמדאן ועיד אל-פיטר.[3]
למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת קמח אורז, באפריקה נקרא המאכל בוקו־בוקו ובארמניה נחשב למאכל לאומי בשם חריסה.[4]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ↑ "Al Harees, traditional Emirati Cuisine - UAE Style Magazine". UAE Style Magazine (באנגלית). 2013-07-26. נבדק ב-2025-06-16.
- ↑ Ardashes Hagop Keoleian, The oriental cook book; wholesome, dainty and economical dishes of the Orient, especially adapted to American tastes and methods of preparation, New York, Sully & Kleinteich, 1913
- ↑ Abu Dhabi Tourism Authority, Welcome to Abu Dhabi - Emirati Cuisine, visitabudhabi.ae
- ↑ Almaany Team, تعريف و شرح و معنى هريس بالعربي في معاجم اللغة العربية معجم المعاني الجامع، المعجم الوسيط ،اللغة العربية المعاصر ،الرائد ،لسان العرب ،القاموس المحيط - معجم عربي عربي صفحة 1, www.almaany.com (באנגלית)
האריס (מאכל)41252972Q16841203