האריס (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האריס
هريس
קובץ:Armenian Harisa.JPG
מאכלים
סוג מאכל
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר בקר, חיטה

האריסערבית: هريس) הוא תבשיל מסורתי העשוי חיטה המבושלת עם בשר בקר או עוף שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מבורגול או שבבי שיבולת שועל, בשר בקר או עוף, הל, מעט קינמון ומלח שאותם מבשים מבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם סמיך של דייסה.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, בליווי חמאה מזוקקת ובעיקר בימי חודש הרמדאן ועיד אל-פיטר.[3]

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת קמח אורז, באפריקה נקרא המאכל בוקו־בוקו ובארמניה נחשב למאכל לאומי בשם חריסה.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא האריס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. "Al Harees, traditional Emirati Cuisine - UAE Style Magazine". UAE Style Magazine (באנגלית). 2013-07-26. נבדק ב-2025-06-16.
  2. Ardashes Hagop Keoleian, The oriental cook book; wholesome, dainty and economical dishes of the Orient, especially adapted to American tastes and methods of preparation, New York, Sully & Kleinteich, 1913
  3. Abu Dhabi Tourism Authority, Welcome to Abu Dhabi - Emirati Cuisine, visitabudhabi.ae
  4. Almaany Team, تعريف و شرح و معنى هريس بالعربي في معاجم اللغة العربية معجم المعاني الجامع، المعجم الوسيط ،اللغة العربية المعاصر ،الرائد ،لسان العرب ،القاموس المحيط - معجم عربي عربي صفحة 1, www.almaany.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

האריס (מאכל)41252972Q16841203