יחסי הודו–תאילנד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי הודותאילנד
הודוהודו תאילנדתאילנד
India Thailand Locator.png
הודו תאילנד
שטחקילומטר רבוע)
3,287,263 513,120
אוכלוסייה
1,438,446,840 71,864,921
תמ"ג (במיליוני דולרים)
3,385,090 495,341
תמ"ג לנפש (בדולרים)
2,353 6,893
משטר
רפובליקה סוציאליסטית פדרלית מונרכיה

היחסים הדיפלומטיים בין הודו לתאילנד כוננו בשנת 1947, זמן קצר לאחר שהודו קיבלה עצמאות. הודו חולקת גבול ימי ארוך עם תאילנד, שכן איי אנדמן ואיי ניקובאר של הודו חולקים גבול ימי עם תאילנד לאורך ים אנדמן.

רקע כללי

השנים האחרונות מאז 2001 היו עדים להתחממות הולכת וגוברת, הגברת הקשרים הכלכליים והמסחריים, חילופי ביקורים ברמה גבוהה מצד שני הצדדים וחתימת הסכמים שונים המובילים להעצמת היחסים. תאילנד והודו משתפות פעולה בפורומים רב-צדדיים שונים, כמו שותפות הדיאלוג של הודו עם ASEAN, הפורום האזורי ASEAN‏ (ARF), ופסגת מזרח אסיה, הקבוצה האזורית BIMSTEC הכוללת את בנגלדש, הודו, סרי לנקה, תאילנד, מיאנמר, נפאל וקשרי תחבורה משולשים עם תאילנד, מיאנמר והודו. הודו חברה בחבר הדיאלוג לשיתוף פעולה באסיה (ACD) שיזמה תאילנד בשנת 2002 ובשיתוף פעולה בין מקונג לגנגס (MGC), קבוצה של שש מדינות.

יתר על כן, הודו ותאילנד היו קשורות תרבותית במשך מאות שנים והודו השפיעה עמוקות על התרבות התאילנדית. קיימות מספר משמעותי של מילים בתאית המושאלות מסנסקריט, השפה הנפוצה בהודו. פאלי, שהייתה שפת מגדהה והיא מדיום של טהרוואדה, היא שורש חשוב נוסף באוצר המילים התאילנדי. הבודהיזם, הדת העיקרית בתאילנד, מקורה מהודו. הסיפור ההינדי של ראמאיאנה ידוע גם בכל תאילנד בשם רמאקיאן.

התפתחויות אחרונות

אבהיסיט וג'ג'יווה, ראש ממשלת תאילנד, ערך ביקור ממלכתי בהודו במהלך 45 באפריל 2011, בהזמנתו של ד"ר מנמוהן סינג, ראש ממשלת הודו. שני המנהיגים הסכימו להגדיל את האינטראקציה התרבותית, התקשורת ושיפור המסחר והכלכלה באמצעות המסגרות הדו-צדדיות והאזוריות - ASEAN-India, BIMSTEC ו- MGC. כמו כן הוחלט להגדיל את הסחר בין שתי מדינות מסכום של 6.7 מיליארד דולר לשנת 2010 לשיעור כפול מזה בשנת 2014[1].

ראש הממשלה יינגלאק צ'ינוואט ערך ביקור ממלכתי בינואר 2012 כאורח הראשי ביום הרפובליקה ההודית. זהו סימן משמעותי ליחסים טובים בין שתי מדינות. כתוצאה מהביקור, נחתמו 6 הסכמים דו צדדיים, כולל הסכם העברת נידונים. בתור דחיפה משמעותית לשיתוף הפעולה הביטחוני הדו-צדדי, הודו ותאילנד חתמו ב-30 במאי 2013 על חוזה הסגרה. כמו כן נחתם הסכם בין היחידה למודיעין פיננסי, הודו והארגון נגד הלבנת הון, תאילנד בנושא שיתופי פעולה בחילופי מודיעין הקשורים להלבנת הון ומימון טרור.

מנמוהאן סינג אמר כי שתי המדינות הסכימו להמשיך ולחזק את קשרי ההגנה כולל תרגילים וסיורים משותפים. ראש ממשלת תאילנד בירך על חתימת הסכם ההסגרה. שני המנהיגים מקווים לסיום מוקדם של הסכם הסחר החופשי בהודו. שתי המדינות הסכימו להמשיך בפיתוח תשתיות בקווי פרויקט הכביש המהיר הודו-מיאנמר ותאילנד שצפוי להסתיים עד 2016.

נציגויות דיפלומטיות

הודו מחזיקה בתאילנד שגרירות בבנגקוק וקונסוליה כללית בצ'אנג מאי. מאידך, תאילנד מחזיקה בהודו שגרירות בניו דלהי ו-3 קונסוליות בצ'נאי, קולקטה ומומבאי[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יחסי הודו–תאילנד בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0