יחסי פינלנד–תאילנד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי פינלנדתאילנד
פינלנדפינלנד תאילנדתאילנד
Finland Thailand Locator.png
פינלנד תאילנד
שטחקילומטר רבוע)
338,145 513,120
אוכלוסייה
5,548,797 71,864,921
תמ"ג (במיליוני דולרים)
280,826 495,341
תמ"ג לנפש (בדולרים)
50,610 6,893
משטר
רפובליקה מונרכיה (בפועל משטר צבאי)

יחסי פינלנד–תאילנד הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין רפובליקת פינלנד לבין ממלכת תאילנד.

היסטוריה

ממלכת סיאם הכירה בעצמאות פינלנד ב-9 באוקטובר 1919, והועברה לשלטונות פינלנד באמצעות שגריר סיאם בפריז.

מר גוסטף ג'ון רמסטדט היה בדרכו ליפן על סיפונה של ספינה בשם איג'ו-מארו, כאשר קיבל מברק משר החוץ הפיני רודולף הולסט וביקש ממנו לקיים ביקור נימוסין בסיאם בגלל ההכרה בעצמאות פינלנד. רמסטדט החליף אוניות בסינגפור והמשיך בנסיעתו על סיפונה של קואלה לאורך החוף המזרחי של חצי האי המלאי לעבר בנגקוק.

בבנגקוק התארח רמסטדט בפנסיון שנקרא מלון אוריינטל. ראשית, הוא הכין אגרת בו הודיע ​​למשרד החוץ הסיאמי על הגעתו וביקש להתקבל אצל שר החוץ. הנסיך דבונגס קיבל אותו באופן ידידותי.

תאילנד ופינלנד ייסדו את היחסים הדיפלומטיים שלהם ב-17 ביוני 1954 בלונדון בחילופי אגרות רשמיים. ב-21 ביוני 1954 מונה מר הוגו ואלוואן, השגריר הפיני לניו דלהי, הודו, כשגריר שאינו תושב בבנגקוק. ההסמכה המשיכה מ-1974 מג'קרטה, אינדונזיה, ובין השנים 19831986 ממנילה, הפיליפינים.

הסחר בין פינלנד לתאילנד הצטבר בצורה ניכרת בסוף שנות השישים, כאשר מדי פעם הועבר לבנגקוק מזכיר לקידום סחר חוץ. בשנות השבעים החלה התיירות מפינלנד לתאילנד להתגבר. נציגות קבועה הוקמה בשנת 1980. האינטרס העיקרי של פינלנד בדרום מזרח אסיה היה קידום היחסים המסחריים והכלכליים, אך המיקום הגאוגרפי של תאילנד הפך את בנגקוק גם למקום מעניין להתבונן בהתפתחויות הפוליטיות. בשל תחום התפקיד המורחב, שודרגה המשלחת לשמש כשגרירות החל מה-1 בינואר 1986.

כיום תאילנד היא לא רק היעד השלישי בגודלה של פינלנד של מוצרי יצוא באסיה, אלא גם שותפה מצוינת לשיתוף פעולה עבור האיחוד האירופי במספר נושאים אזוריים ועולמיים. הודות לתיירות הגוברת והטיסות הרגילות של פינאייר, כ-150,000 פינים מבקרים בתאילנד מדי שנה. ביקור רשמי של נשיאת פינלנד, טריה הלונן, בתאילנד בדרכה לישיבת האו"ם בדצמבר 2002 סימן את תחילתה של מסורת של חילופי ביקורים פעילים בין המדינות[1].

יחסי סחר

תאילנד היא הכלכלה השנייה בגודלה בדרום מזרח אסיה, לאחר אינדונזיה, והיא שותפת הסחר השנייה של פינלנד באזור אחרי מלזיה. במהלך השנים האחרונות הסתכם הסחר הישיר בין פינלנד לתאילנד בכ-400 מיליון אירו בשנה ונותר בגירעון מעט עבור פינלנד.

קיימות כחמישים חברות פיניות שהוקמו בתאילנד, ועוד כ-200 נוכחות בשוק התאילנדי באמצעות סוכניהן המקומיות. חברות פיניות פעילות בתאילנד בתחומים כמו הנדסת מכונות, הנדסת תקשורת, אנרגיות מתחדשות ותחום השירותים. הם מאוגדים על ידי לשכת המסחר התאילנדית-פינית, המספקת גם שירותי ייעוץ[2].

נציגויות דיפלומטיות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0