יחסי סרביה–קפריסין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי סרביהקפריסין
סרביהסרביה קפריסיןקפריסין
Cyprus Serbia Locator.png
סרביה קפריסין
שטחקילומטר רבוע)
77,474 9,251
אוכלוסייה
7,109,719 1,266,393
תמ"ג (במיליוני דולרים)
63,502 28,439
תמ"ג לנפש (בדולרים)
8,932 22,457
משטר
רפובליקה רפובליקה

היחסים בין קפריסין לסרביה נחשבים לחזקים, בגלל מדיניות אירופית משותפת ודת משותפת - נצרות אורתודוקסית. קפריסין תמכה בסרביה במאמציה להצטרף לאיחוד האירופי. כמו כן, סרביה תומכת בקפריסין לאחר פלישת טורקיה לקפריסין בשנת 1974 ותומכת בפתרון בר-קיימא לסכסוך הקפריסאי.

כיום, סרביה וקפריסין משתפות פעולה במדיניות חוץ, פיננסים, ענייני צבא ותרבות. [1]

יחסים מודרניים

קפריסין היא אחת מחמש מדינות האיחוד האירופי שלא מכירות בעצמאות קוסובו. במהלך נשיאות האיחוד האירופי, קפריסין לא שינתה את מדיניותה כלפי קוסובו וממשיכה לתמוך בסרביה במהלך האינטגרציה האירופית שלה. שר המסחר הקפריסאי העריך כי יש לתת זמן רב יותר לסרביה למלא את תנאי המועצה האירופית והנציבות שנקבעו לתחילת המשא ומתן על הצטרפות. אם התנאים הללו יתמלאו, קפריסין תמשיך לתמוך בסרביה. [2]

הצטרפותה של סרביה לאיחוד האירופי

קפריסין תמכה במשרד החוץ בבלגרד בכדי להתחיל בשיחות הצטרפות לאיחוד האירופי עד דצמבר 2012. שר החוץ של קפריסין, אראטו קזאקו-מרקוליס, הדגיש את עדיפות נשיאות קפריסין בהרחבה בביקור ממלכתי בבלגרד ביולי 2012, כולל אזור הבלקן המערבי וסרביה.[3]

הכנסייה

הכנסייה האורתודוקסית הקפריסאית ניהלה יחסים מצוינים עם הכנסייה האורתודוקסית הסרבית, כולל רכישה והענקת סיוע הומניטרי לסרביה במהלך המלחמות. עם זאת, היחסים הללו התרחבו גם למדינה הסרבית. בעניין האחרון, כנסיית קפריסין תמכה ב"עמדות סרביות גם בנושא פרישת מונטנגרו מהפדרציה", [4] וכן בתמיכה בסרביה בקוסובו. כמו כן, הכנסייה האורתודוקסית הסרבית תמכה בעמדות לאומיות קפריסאיות בקפריסין . [5] כמו הכנסיות האורתודוקסיות האחרות, גם כנסיית קפריסין אינה מכירה באוטוקפליה המוצהרת של הכנסייה האורתודוקסית המקדונית ורואה בה חלק מהכנסייה האורתודוקסית הסרבית.

שיתוף פעולה כלכלי

מדי שנה, הפורומים של איגוד העסקים הקפריסאי-סרבי מתקיימים בניקוסיה או בבלגרד. מטרתה העיקרית של האגודה היא להעניק סיוע יעיל ומעשי במעורבות ושיפור היחסים הכלכליים והמסחריים בין קפריסין וסרביה. מטרה נוספת של העמותה היא ארגון אירועים שונים, כולל כנסים וסמינרים בקפריסין ובסרביה, בהם משלחות עסקיות מכל אחת מהמדינות יכולות להשתתף ולהמליץ על הזדמנויות עסקיות קיימות על ידי אנשים פרטיים. [6]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "SERBIAN PRESIDENT – CYPRUS VISIT". Serbia Cyprus business association. ביוני 2012. אורכב מ-המקור ב-2021-01-13. נבדק ב-2021-01-09. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "Cyprus hopes for Serbia accession talks to begin". International Radio Serbia. 6 ביוני 2012. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ "The Cyprus Presidency supports enlargement in the Western Balkans". באוגוסט 2012. נבדק ב-1 באוגוסט 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Serbian Orthodox Churches in Cyprus, September 2005
  5. ^ In Cyprus, Even Pizza is Pro-Serb, 31 May 1999
  6. ^ Economic forums in Cyprus, June 2012 (ארכיון)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0