מחנה שורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מחנה שורה
מידע על המבנה
סוג בסיס צבאי
מיקום מועצה אזורית גזר
נשלט על ידי Badge of the Israeli Defense Forces 2022 version.svg צבא ההגנה לישראל
שטח כ-365 דונם
קואורדינטות 31°53′51″N 34°51′27″E / 31.89750°N 34.85750°E / 31.89750; 34.85750

מחנה שׁוּרָה (מ.ק 106) הוא בסיס צבאי של צה"ל המשמש כבסיס האם של מפקדת הרבנות הצבאית, אגד אחזקה ארצי, מרחב הבינוי המטכ"לי ויחידות סמך של משרד הביטחון[1]. המחנה נמצא דרומית לעיר רמלה.

תולדות המחנה

המחנה נבנה בתקופת המנדט הבריטי כבסיס חימוש. לאחר הקמת המדינה הוחלט כי המחנה ישמש כמחסן לחיל החימוש. המחנה נקרא ע"ש רס"ן אלכסנדר (שורה) אושרוביץ, קצין בחטיבת קרייתי, שנפל במבצע דני ליד ג'ימזו.

בשנת 2016, כחלק מפרויקט העתקת בסיסי צה"ל לנגב הוחלט על תוכנית שוה"ם (שינוי והעתקת מחנות צה"ל), בדבר הרחבת 4 בסיסים קיימים על מנת להעביר אליהם חלק מבסיסי המרכז המועתקים[2]. מחנה שורה יועד לקלוט יחידות ממחנה ידין (צריפין) ומחנה דורי (תל השומר).

במהלך מתקפת הפתע על ישראל הופנו למחנה זה גופות הנרצחים ממספר זירות וקרבות. לצורך זיהוי הגופות נעזרו אנשי הרבנות הצבאית בטכנולוגיה ובאמצעים הנהוגים בארכאולוגיה[3].

יחידות המחנה

במחנה מתוכננות להיות מספר יחידות המתאכלסות בשלבים שונים:

  • בסיס הרבנות הצבאית - אל המחנה עברה מצריפין המפקדה הראשית של הרבנות הצבאית. במחנה נמצאים מטה הרבנות, מדור הלכה וטכנולוגיה של הרבנות, בית הדין הצבאי לגיור, מעבדת הסת"ם וכן מחסני הרבנות הצבאית המספקים צורכי דת לכל חיילי צה"ל. הרבנות הצבאית השלימה את המעבר באוגוסט 2021[4]. בראש מפקדת היחידה עומד קצין בדרגת רב-סרן. כיום, מכהן בתפקיד רס"ן ישי שטיינברג.
  • מרכז הצבי - המתקן הלאומי לטיפול בחללי מערכות ישראל. המתקן החדשני תוכנן ליכולת עבודה באירועי מלחמה קיצוניים, טיפול בנפגעים במצבי מלחמה ובסדר גודל לאומי. במתקן רוכזו כמעט כל הנרצחים במתקפת הפתע על ישראל (2023), הן חיילים והן אזרחים, שם נעשה עיקר הזיהוי והטיפול בחללים לקראת הבאתם לקבורה. בראש המתקן עומד קצין בדרגת רס"ן. כיום, ראש המתקן הוא רס"ן אביעד שמחוני.
  • אגד טנ"א ארצי - בשנת 2017 הוחלט על ארגון מחדש של אגדי הטכנולוגיה והאחזקה המרחביים, במסגרתו נסגרו שלשת האגדים המרחביים והוקם אגד ארצי אחד הכולל בתוכו שלושה גדודים.
  • מרחב הבינוי המטכ"לי
  • יחידות סמך שונות של משרד הביטחון.

כמו כן עתיד המחנה לשמש את מרכז ההספקה המטכ"לי[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחנה שורה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Merkava-4M-flag-v01.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא צה"ל. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0