פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/גלריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גלריית אוצרות הרשת

לעריכת, לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".

1

ארכיון ה-Palestine Post

האתר כולל סקירה דיגיטלית של עיתון הPalestine Post בין דצמבר 1932 לדצמבר 1950. כולל מנוע חיפוש לפי מילים, וכן תצוגה מלאה של העיתון על פי תאריך. הממשק של האתר הוא באנגלית, כמו גם העיתון עצמו.

2

אתר "עיתונות עברית היסטורית", בית הספרים הלאומי והאוניברסיטאי, מפעל הדיגיטציה על שם משפחת דוד ופלה שאפל

אתר הכולל תצוגה דיגיטלית של עיתונים יומיים ושבועונים עבריים מסוף המאה ה-19 ועד לתחילת המאה ה-20.

האתר כולל את העיתונים הבאים:

3

החלק המוקדש להעפלה באתר עמותת חיל הים

עמותת חיל הים מפעילה אתר נפלא, הסוקר את ההיסטוריה של החיל מראשיתו. במסגרת זו יש מספר רב של דפים המוקדשים להעפלה, הכוללים פירוט של כל ספינת מעפילים, נתונים טכניים, תמונות, מפות ומידע רב שנאסף בשקדנות ובדייקנות. לכל המתעניינים בהעפלה, זהו אתר חובה.

4

הארכיון העירוני של עיריית תל אביב

הארכיון העירוני של עיריית תל אביב מפעיל אתר מרשים, הכולל מידע רב וזמין על ההיסטוריה של העיר. המידע ערוך לפי נושאים:

  • אז והיום - אתרים מפורסמים בעיר, כיצד נראו כשנבנו, מה אירע להם במהלך השנים, וכיצד הם נראים כיום.
  • אתרים ועברם - ההיסטוריה של אתרים מפורסמים בעיר.
  • החודש לפני - תאריכון היסטורי של אירועים חשובים ומעניינים בתולדות העיר.
  • ראשונים בעיר - ביוגרפיות של ראשוני תל אביב.
  • מקומות שהיו ואינם - אתרים מפורסמים בעיר שאינם עוד, כגימנסיה הרצליה או גן החיות העירוני.
  • ראשי עיר - ביוגרפיות של ראשי העיר תל אביב ממאיר דיזנגוף ועד רוני מילוא, כולל ביוגרפיות של "כמעט ראשי עיר" - גולדה מאיר ומשה שלוש.
  • תאריכים בתולדות העיר - תאריכון לפי תקופות, מ-1500 לפנה"ס ועד 1949.
  • "לוח מודעות" - מודעות היסטוריות מתקופת היישוב, ועד התקופה הקצרה בשנים 19481949 בה שימשה תל אביב כבירתה בפועל של מדינת ישראל.
  • האתר כולל גם את מדריך הרחובות בו מידע על חלק מהרחובות האתרים החשובים בהם יחד עם ביוגרפיות קצרות של כל האישים שעל שמם קרויים רחובותיה.

5

אתר הפלמ"ח

האתר כולל מידע רב על הפלמ"ח, פעולותיו, חבריו, וכל הקשור בו. האתר כולל סירטיה, אלבום תמונות ובו אלפי תמונות, ארכיון ובו אלפי מושגים, ואליהם מקושרים שמות, תמונות, מסמכים וסרטים, הנצחת הנופלים ומורשת הפלמ"ח.

6

אנציקלופדיה דעת - לימודי יהדות ורוח

אנציקלופדיה מקוונת, בניהול יהודה איזנברג הכוללת מידע רב בתחומי ההיסטוריה היהודית, ומורשת ישראל, וכן כוללת מידע רב ומקיף אודות היישוב. האתר פועל בשיתוף פעולה עם מינהל החינוך הממלכתי דתי במשרד החינוך, וכן עם מכללת יעקב הרצוג, ליד ישיבת הר עציון אלון שבות.

7

האתר כולל מידע רב על ההגנה, פעילותה, מפקדיה ואנשיה. דף הבית כולל לקסיקון עם חיפוש ממוחשב, "היום לפני", "אתר החודש" וקישורים למידע על ההגנה וההעפלה, ההתיישבות, הלחימה, וההגנה כצבא שבדרך. דפים נוספים כוללים:

  • קיצור תולדות ההגנה.
  • תפקידים ותחומי הפעולה.
  • ההגנה במלחמת העצמאות.
  • אישים ומפקדים.
  • הנצחה וזיכרון.
  • אתרי ההגנה.
  • תיעוד היסטורי.

8

האתר הרשמי של ארגון האצ"ל

האתר, בעריכת פרופסור יהודה לפידות כולל מידע רב על ארגון האצ"ל, אנשיו, תפקידיו, וחומר חזותי רב שהתקבל מארכיון האצ"ל במכון ז'בוטינסקי.

9

האתר הרשמי של ארגון הלח"י

האתר, המופעל על ידי העמותה להנצחת מורשת לח"י וחלליהם, כולל חומר חזותי וארכיוני רב. האתר עוסק בפעולות הלח"י, אנשי הלח"י, גולי הלח"י, עולי הגרדום, וכולל תאריכון סינכרוני, בו שלוש עמודות - אירועים חשובים בעולם, אירועים חשובים בתולדות היישוב, ואירועים חשובים בלח"י.

10

אתר תנועת העבודה הישראלית

האתר סוקר את ההיסטוריה של תנועת העבודה הישראלית על כל גווניה, ומתמקד מטבע הדברים גם בהיסטוריה של תנועת העבודה ביישוב.

האתר כולל:

  • לקסיקון למושגים.
  • ביוגרפיות של אישים.
  • תאריכון סינכרוני בין 1860 ל-1970 (כרגע רק עד 1930) הסוקר מאורעות עולמיים, מאורעות בתולדות הציונות והיישוב, ומאורעות בתנועת הפועלים.
  • לקסיקון לעיתונות של תנועת הפועלים.
  • גלריה של כרזות ותצלומים.
  • מסמכי מקור - ממצעי מפלגות ועד שירונים.
  • מפות של ההתיישבות.
  • קטעי אודיו ווידאו.
  • קישורים לארכיונים, גלריות ומוזיאונים.
  • ביבליוגרפיה.
  • קישורים.
  • אז - ועכשיו - תגובות, דיונים ופורומים.

11

בית יגאל אלון

האתר של בית יגאל אלון כולל חומר רב הנוגע לאישיותו ומורשתו של יגאל אלון, אך גם חומר רב על ההתיישבות בגליל, מימי העלייה הראשונה ועד היום. האתר כולל מאגר מידע עשיר על אישים, מושגים ואירועים הקשורים בחלקם הגדול ליישוב, ולמאבק על ההתיישבות בגליל מראשיתה ועד קום המדינה. האתר כולל חומר ויזואלי עשיר, אוספי תמונות, עדויות אישיות, וקטעי ארכיון נדירים.

12

אתר ותיקי משטרת המנדט

האתר כולל חומר רב על פעולת משטרת המנדט, ביוגרפיות של מפקדי המשטרה, סקירה של פעולותיה, נאומו של המלך ג'ורג' השישי כאשר שבו השוטרים לבריטניה ב-1948, וכל אלו מלווים בצילומים נדירים ומרהיבים. אתר מעולה למי שמבקש לראות את ההיסטוריה של היישוב גם מנקודת הראות הבריטית.

13

אגף ההיסטוריה באתר תנועת בית"ר

אתר תנועת בית"ר כולל גם חלק המוקדש להיסטוריה, לרבות סקירה ותמונות על שלמה בן יוסף, עליית אף על פי והעיתון חרות.

14

מאגר המידע 'בנתיבי העפלה'

"בנתיבי העפלה" הוא מאגר מידע ממוחשב, שהגישה אליו היא מאתר המועצה לשימור אתרים. המאגר מתוחזק על ידי מוזיאון ההעפלה על שם משה סנה, המצוי במקום בו היה מחנה המעצר בעתלית. המאגר כולל פרטים של אלפי מעפילים, ושל כל ספינות ההעפלה, והוא מתעדכן על בסיס יומי, כשהמטרה היא שיכלול בסופו של דבר את פרטי כל 120,000 המעפילים. ניתן לשלוח מידע שיש בידכם, וכן לקבל מידע על ספינות המעפילים.

15

אתר איגוד החיילים המשוחררים בישראל

האתר הוא אתר איגוד החיילים המשוחררים שהצטרפו לצבא הבריטי בימי מלחמת העולם השנייה. האתר כולל מידע רב על היחידות השונות, ביניהן הבריגדה היהודית, חיל העזר לנשים, ועוד יחידות רבות, וכן קטעי מורשת קרב, רשימות נופלים, והכל מלווה במאמרים וצילומים נדירים.

16

המדינה בדרך - אתר עמלנט

אתר המיועד לציבור המורים והתלמידים, הכולל מידע על תקופת המנדט הבריטי, פעילויות לתלמידים, ציר זמן מפורט, וקישורים רבים. רמת האתר מתאימה לבית הספר התיכון ולחטיבת הביניים. האתר כולל גרפיקה צעירה ואיורים, פורום וקבוצות דיון ו"עלון למורה", הכולל התייחסות מעמיקה יותר לנושאים בהם דנים.

17

מאה שנות ציונות - אתר הסוכנות היהודית

באתר הסוכנות היהודית ישנו חלק המוקדש ללקסיקון נרחב המבאר נושאים בתחום "מאה שנות ציונות". רוב הנושאים והערכים קשורים ביישוב. ניתן למצוא באתר התייחסות לעלייה, המנדט הבריטי, הגנה ומאבק, קונגרסים ציונים, דמוגרפיה, התיישבות וישראל והגולה. רמת ההגדרות והדיון מתאימה לתלמידי התיכון וחטיבת הביניים.

18

אתר הפל-ים

אתר הפל-ים, הזרוע הימית של הפלמ"ח כולל חומר רב בנוגע לפעולות הפל-ים, המוסד לעלייה ב', ההעפלה ונושאים רבים נוספים הקשורים לעלייה הבלתי-לגלית לארץ ישראל ולמעבר ליצירת חיל הים הישראלי. האתר כולל חומר ארכיוני רב, מסמכים, תמונות, קטעי אודיו ווידאו ועדויות אישיות.

19

הכרזה הארץ ישראלית

אתר המופעל על ידי מט"ח, והארכיון הציוני המרכזי המציג כרזות משנות ה-20 ועד לשנות ה-50 של המאה ה-20. הכרזות הם בנושאים - "כלכלה עברית של היישוב", "התגייסות למאמץ המלחמתי", "העפלה ועלייה", ו"עשר השנים הראשונות".

20

הדואר בראי הזמן

דפי "הדואר בראי הזמן" באתר של דואר ישראל מעניקים סקירה היסטורית נרחבת באשר לשירותי הדואר מראשיתם ועד היום:

  • הדואר הטורקי 1914 - 1840
  • הדואר הצרפתי 1914 - 1852
  • הדואר האוסטרי 1914 - 1852
  • הדואר הגרמני 1914 - 1898
  • הדואר הרוסי 1914 - 1857
  • הדואר המצרי 1870 - 1872
  • הדואר האיטלקי 1914 - 1908
  • דואר המושבות 1917 - 1903
  • המנדט הבריטי 1948 - 1917
  • הדואר של מנהלת העם.

האתר דל בגרפיקה, אך עשיר במידע ייחודי ומעניין, השופך אור על נושא חשוב בחיי היום יום של היישוב.

21

אתר עמותת משפחות מייסדי תל אביב

אתר זה, המופעל על ידי עמותת משפחות מייסדי תל אביב כולל דף בית, המכיל חדשות ועדכונים, ומוביל לחומר רב על תל אביב בתקופת היישוב, מימי אחוזת בית ועד שנות ה-40. האתר עשיר ומושקע, וכולל חומרים באודיו ובוידאו, תמונות נדירות, מסמכים היסטוריים, פירוט לגבי 66 המשפחות המייסדות, מצגות על בית הקברות טרומפלדור ועל העיר הלבנה, ומידע רב נוסף, כשהכל מלווה במוזיקת רקע - "מי יבנה בית בתל אביב" ו"פה בארץ חמדת אבות".

22

תמונות לעתיד

אתר המופעל על ידי ערוץ ההיסטוריה ו-nrg בו מתבקשים הגולשים לשלוח תמונות משפחתיות ולצידן הסבר קצר, לפי קטגוריות - חלוצים ומתיישבים, לוחמים ולוחמות, עליות, חגים, משפחה וילדים. חלק ניכר מהתמונות הן מתקופת היישוב. מאגר התמונות שנוצר הוא אוצר ויזואלי רב ערך, המעניק מימד נוסף למתעניינים בתקופת היישוב.

23

אגד בראי ההיסטוריה

אתר אגד כולל מספר דפים העוסקים בהיסטוריה של התחבורה הציבורית בארץ ישראל זמן רב לפני ייסודה של אגד, ב-1933. האתר כולל חומר ויזואלי מרשים, תמונות וכרזות, וכן סקירה מקיפה ומעמיקה הנותנת תמונה כוללת של נושא התחבורה הציבורית ביישוב.

24

דפי ההיסטוריה באתר חברת החשמל

אתר חברת החשמל כולל סקירה היסטורית מקיפה על ההיסטוריה של חברת החשמל, על תחנת הכוח בנהריים, על יחידות ההגנה שפעלו במסגרת חברת החשמל, על חברת החשמל הירושלמית, ונושאים רבים נוספים. כל המתעניין בהתפתחות משק האנרגיה בארץ בתקופת היישוב, ימצא באתר זה חומר רב ומעניין, טקסטואלית וויזואלית.

25

מוזיאון הח'אן לתולדות חדרה

אתר העוסק בתולדות חדרה, וכולל תאריכון מפורט וחומר ויזואלי רב על ההתיישבות בחדרה מראשיתה ועד ימינו, כולל פירוט רב על תקופת שלטון העות'מאנים, העלייה הראשונה, מלחמת העולם הראשונה ותקופת המנדט הבריטי.

26

בית הסרט העברי

אתר הכולל סקירה נרחבת של הראינוע והקולנוע בארץ ישראל מראשיתם, ומתמקד בתקופה המוקדמת ביותר. האתר כולל מאמרים ארוכים, חומר אודיו-ויזואלי, וקישורים חיצוניים, לרבות קישור למאמרים הרלוונטיים בוויקיפדיה העברית.

27

"יומן האירועים" באתר חיל האוויר

חלק ההיסטוריה באתר חיל האוויר הישראלי ובמיוחד "יומן האירועים", כוללים מידע רב על התפתחות התעופה הצבאית ביישוב, מההתחלה הצנועה בנחיתת הטייס הצרפתי ולדרין בבית הספר מקווה ישראל בשנת 1913 ועד להקמת מדינת ישראל.

28

רישומי קבורה בישראל - חיפוש מקוון

מתוך ויקיגניה, המיזם הגנאלוגי העברי.

29

האנציקלופדיה לחלוצי היישוב ובוניו היא אנציקלופדיה המכילה 6,000 ערכים ב-19 כרכים, בעריכתו של דוד תדהר ומכילה חומר ביוגרפי אודות אישים יהודים שסייעו בבניית ארץ ישראל מהמחצית השנייה של המאה ה-19 ואילך. האנציקלופדיה בשלמותה במהדורת אינטרנט.

30

אלבום המשפחות של מייסדי זכרון יעקב.

מתוך ויקיגניה, המיזם הגנאלוגי העברי.

אלבום אשר הוכן בשנת 1967 ומאגד בתוכו דפי משפחות המתעדים את מייסדי המושבה זכרון יעקב. האלבום נמצא בארכיון המושבה זכרון יעקב וניתן לעיין בו.

31

דרישות שלום מבני ארץ ישראל לקרוביהם שבחוץ לארץ.

מתוך ויקיגניה, המיזם הגנאלוגי העברי.

שמה של חוברת אשר יצאה לאור בשנת תרע"ט, עם סיום מלחמת העולם הראשונה, על ידי המשרד הארצישראלי של ההסתדרות הציונית, ובה דרישות שלום קצרות אשר מסרו אנשי היישוב לקרוביהם בחו"ל. אינדקס החוברת מוחשב ומובא כאן במלואו, ובנוסף - החוברת כולה נסרקה וניתן להורידה מדף זה.

32

רשומות שינוי שם בעיתון ה'פלסטיין גאזט' 1922-1948.

מתוך אתר החברה הגינאלוגית הישראלית.

במשך תקופת המנדט הבריטי (1922-1948) נערכו שינויי 28,256 שמות באופן רשמי ופורסמו בביטאון הרשמי של שלטונות המנדט, ה"פלסטיין גאזט", כאשר נרשם השם הישן, השם החדש ולעיתים שם מדינת המוצא. יש לזכור שלא כל המשנים שמם בפועל עשו זאת גם באופן רשמי כך שהרשימה חסרה.

33

פליטים יהודים מארץ ישראל באלכסנדריה, מצרים.

מתוך אתר החברה הגינאלוגית הישראלית.

במהלך 1915 גרש השלטון העות'מאני מארץ ישראל 11,277 יהודים בעלי נתינות שאיננה עות'מאנית. הפליטים מצאו מקלט בקהילת אלכסנדריה.

34

מפקד אוכלוסיית המושבה פתח תקווה מ-1922 שנערך על ידי שלטונות המנדט הבריטי.

מתוך אתר החברה הגינאלוגית הישראלית.

ב 1922 ערכו הבריטים מפקד של אוכלוסיית המנדט בארץ ישראל. באותה התקופה מנתה האוכלוסייה 753,048 איש. להלן המפקד המתייחס לתושבי המושבה פתח תקווה. עוד על רשימות תושבים בארץ ישראל בתקופה העות´מנית ובתקופת המנדט הבריטי בויקיגניה.

35

נתינים ובני חסות בריטיים.

בתוך אתר החברה הגינאלוגית הישראלית.

נתינים ובני חסות בריטיים בתיקי הקונסוליה הבריטית שפתחה שעריה בירושלים ב 1839.

36

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/36

37

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/37

38

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/38

39

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/39

40

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/40

41

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/41

42

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/42

43

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/43

44

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/44

45

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/45

46

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/46

47

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/47

48

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/48

49

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/49

50

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/50

51

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/51

52

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/52

53

פורטל:היישוב/אוצרות הרשת/53