פיתון אנגולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפיתון אנגולה
Python anchietae.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
משפחה: פיתוניים
סוג: פיתון
מין: פיתון אנגולה
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Python anchietae
תחום תפוצה
Approximate Distribution of Python anchietae.jpg

פיתון אנגולה (שם מדעי: Python anchietae) הא מין של פיתון גדול החי רק בדרומה של אפריקה. לנחש אין תת-מינים ידועים.

זהו נחש גדול שעשוי להגיע לאורך 183 ס"מ. צבעו חום אדמדם עד שחור, הוא בעל רצועות לבנות-שחורות לאורך הגוף והבטן צהבהבה. לנחש ראש מעוגל ובעל סימוני פסים דקים על השפתיים. הלשון עוזרת לחוש את הסביבה אך יש לנחש גם אור אינפרא אדום לאורך השפה העליונה. הוא קרוב מאד למין פיתון מלכותי המצוי יותר צפונה.

הנחש חי בטבע בדרום אפריקה בדרום אנגולה וצפון נמיביה. הוא מצוי בסוואנות ובערבות החמימות והלחות וכן באזורים סלעיים. הם שוכנים במערות במך היום ויוצאים לצוד בלילה. הטרף כולל יונקים קטנים וציפורים שמומתים בחניקה ממושכת באמצעות השרירים הגדולים. לאחר שתפס טרף הוא יכול לנוח במשך כמה חודשים ולעכל את טרפו.

הנקבות מטילות 4–5 ביצים ומחממות אותם עד לבקיעה. הצעירים בוקעים אורך של 40–46 ס"מ.

פיתונים אלה לא נפוצים מאד בטבע ומוכרים בעיקר מהשבי. עם זאת לא נראה שהמין בסכנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים