פיתון מנומר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפיתון מנומר
1 0 Antaresia maculosa.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
סדרה: קשקשאים
משפחה: פיתוניים
סוג: פיתון קטן
מין: פיתון מנומר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Antaresia maculosa

פיתון מנומר (שם מדעי: Antaresia maculosa) הוא מין של נחש ממשפחת הפיתוניים החי בצפון אוסטרליה ובפפואה ניו גיני.

פיתון זה הוא אחד מהקטנים שבבני המשפחה. אורכו 100–140 ס"מ. הוא בעל גוף כהה עם רצועות בהירות ומוכתמות על גופו, מהם קיבל את שמו. הראש חשוף יחסית והזנב קצר ומעוגל בקצה.

הפיתונים חיים במגוון בתי גידול, אך מעדיפים בעיקר אזורי סלעים חשופים, צוקים ומערות. הם ניזונים מיונקים ועופות קטנים ויודעים לתפוס עטלפים המעופפים בפתחי המערות בהם הם חיים. בשבי הם ניזונים בעיקר על חולדות ועכברים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0