פיתון גמדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפיתון גמדי
Antaresia perthensis.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
סדרה: קשקשאים
משפחה: פיתוניים
סוג: פיתון קטן
מין: פיתון גמדי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Antaresia perthensis

פיתון גמדי (שם מדעי: Antaresia perthensis) הוא מין של נחש ממשפחת הפיתוניים החי במערב אוסטרליה.

זהו הפיתון הקטן ביותר בעולם ואורכו מגיע ל-50 ס"מ בלבד ולמשקל של 210 גרם (בהשוואה, המין הארוך ביותר במשפחה, פיתון מרושת יכול להגיע לאורך של 7.9 מ'). פיתונים אלה הם אדמדמים או כתומים בצבעם, כשפרטים בוגרים הופכים למעט יותר כהים מאחרים, ובעלי כתמים חומים לאורך הגוף עד לזנבם המעוגל. הם פעילים בעיקר בלילה.

תפוצתם היא במערב אוסטרליה ובכמה איים בחופים לידה באזורים טרופיים. תפוצתו העיקרית היא באזורי סלעים, במערות ובתלי טרמיטים. הם ניזונים מטרף קטן הכולל יונקים וזוחלים קטנים.

הנקבה מטילה 6 ביצים באדמה שבוקעות כעבור חודשיים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים


Iguana icon.png ערך זה הוא קצרמר בנושא זוחלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0