מזון-על

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־14:58, 28 בפברואר 2020 מאת שלמה המלך (שיחה | תרומות) (עידכון מויקיפדיה גירסה 27384235)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
במהלך העשור השני של המאה ה-21 הכמות הנצרכת של אבוקדו ברחבי העולם גדלה באופן מהותי, בין היתר כתוצאה מכך שהמוצר שווק כ"מזון-על".[1]

מזון-עלאנגלית: Superfood) הוא מונח שיווקי, המשמש לתיאור מזונות מסוימים, המתיימרים לספק יתרונות לבריאות האדם הנובעים מכך שהם בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (אנ').[2][3]

המונח הפך נפוץ במהלך העשור הראשון של המאה ה-21. באיחוד האירופי נקבע כי החל מ-1 ביולי 2007 אסור לשווק מוצרים כמזונות-על, אלא אם ניתן לספק הוכחות המתבססות על מחקר מדעי מהימן התומכות בקביעה זו.

אין שום בסיס מדעי המאפשר לקבוע אם מזונות מסוימים נכללים בקטגוריה זו או לא, ועל כן ישנה ספקנות לגבי השימוש במונח בקרב תזונאים ורופאים רבים.

דוגמאות

הערות שוליים

  1. [1]
  2. "The science behind superfoods: are they really super?". European Food Information Council. בנובמבר 2012. נבדק ב-21 באוקטובר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  3. Fitzgerald M (2014). "It's a Bird! It's a Plane! It's Superfood!". Diet Cults: The Surprising Fallacy at the Core of Nutrition Fads and a Guide to Healthy Eating for the Rest of US. Pegasus Books. ISBN 978-1-60598-560-2.
  4. Susan Seliger, "'Superfoods' Everyone Needs" in WebMD, [2]


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מזון-על27384235