מזון-על

מזון-על (באנגלית: Superfood) הוא מונח שיווקי, המשמש לתיאור מזונות מסוימים, המתיימרים לספק יתרונות לבריאות האדם הנובעים מכך שהם בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (אנ').[2][3]
המונח הפך נפוץ במהלך העשור הראשון של המאה ה-21. באיחוד האירופי נקבע כי החל מ-1 ביולי 2007 אסור לשווק מוצרים כמזונות-על, אלא אם ניתן לספק הוכחות המתבססות על מחקר מדעי מהימן התומכות בקביעה זו.
אין שום בסיס מדעי המאפשר לקבוע אם מזונות מסוימים נכללים בקטגוריה זו או לא, ועל כן ישנה ספקנות לגבי השימוש במונח בקרב תזונאים ורופאים רבים.
דוגמאות
- אוכמניות - נחשבות בקרב רבים למזון-על, מכיוון שהן מכילות כמויות משמעותיות של נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים(אנ'), ויטמין C, ואשלגן[4], אשר לפי ההערכה מספקים יתרונות בריאותיים.
הערות שוליים
- ↑ [1]
- ↑ "The science behind superfoods: are they really super?". European Food Information Council. בנובמבר 2012. נבדק ב-21 באוקטובר 2014.
{{cite web}}
: (עזרה) - ↑ Fitzgerald M (2014). "It's a Bird! It's a Plane! It's Superfood!". Diet Cults: The Surprising Fallacy at the Core of Nutrition Fads and a Guide to Healthy Eating for the Rest of US. Pegasus Books. ISBN 978-1-60598-560-2.
- ↑ Susan Seliger, "'Superfoods' Everyone Needs" in WebMD, [2]
מזון-על27384235