פלקסיטריאניזם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דוגמה לארוחה בה כמות הבשר מהווה חלק קטן יחסית מכמות האוכל הנצרכת. אנשים רבים שמקפידים על תזונה זו אוכלים מנות בשריות פחות משלוש פעמים בשבוע

פלקסיטריאניזםאנגלית: Flexitarianism, הלחם של המילים flexible [גמישות] ו-vegetarianism [צמחונות]), המכונה גם צמחונות למחצהאנגלית: Semi-vegetarianism), הוא אורח חיים תזונתי הכרוכה בעיקר באכילת מאכלים צמחוניים כאשר בשרים ודגים נאכלים בכמויות מוגבלות.[1][2][3][4]

בשנת 2003 בחרה האגודה האמריקאית לדיאלקטים (אנ') במילה "פלקסיטריאניזם" כמילה השימושית ביותר לאותה השנה.[5]

אנשים שמקפידים על דיאטה זו עושים זאת לרוב מסיבות בריאותיות, כולל להימנע מלחלות במחלות לב, בסוכרת או בשבץ מוחי, אך גם על מנת לוודא שהם יצרכו מספיק חומצות אמינו חיוניות, ויטמינים (B12) ומינרלים.

הערות שוליים

  1. ^ Langley-Evans, Simon (2009). Nutrition: A Lifespan Approach. Wiley. p. 172. ISBN 978-1-4443-1640-7. There are many forms of vegetarian diet from the semi-vegetarian (consumes meat infrequently)...
  2. ^ "Becoming a Vegetarian". Kidshealth.org. נבדק ב-2015-05-02.
  3. ^ "Semi-Vegetarian - Vegetarianism". Medicine Online. semi-vegetarian: mostly follows a vegetarian diet but eats meat, poultry and fish occasionally
  4. ^ Koletzko, Berthold (2008). Pediatric Nutrition in Practice. Karger. p. 130. ISBN 978-3-8055-8477-7.
  5. ^ "2003 Words of the Year". American Dialect Society. 2007-01-13. נבדק ב-2007-12-03.


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0