מזון-על

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
במהלך העשור השני של המאה ה-21 הכמות הנצרכת של אבוקדו ברחבי העולם גדלה באופן מהותי, בין היתר כתוצאה מכך שהמוצר שווק כ"מזון-על".[1]

מזון-עלאנגלית: Superfood) הוא מונח שיווקי, המשמש לתיאור מזונות מסוימים, ומייחס להם יתרונות לבריאות האדם הנובעים מכך שהם בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (אנ').[2][3] המונח הפך נפוץ במהלך העשור הראשון של המאה ה-21.

אין שום בסיס מדעי המאפשר לקבוע אם מזונות מסוימים נכללים בקטגוריה זו או לא, ועל כן ישנה במדעי התזונה והרפואה ספקנות רבה לגבי עצם המושג. באיחוד האירופי נקבע כי החל מ-1 ביולי 2007 אסור לשווק מוצרים כמזונות-על, אלא אם ניתן לספק הוכחות המתבססות על מחקר מדעי מהימן התומכות בקביעה זו.

כמזון-על משווקים למשל סוגים שונים של כרוב, אגוזים, פירות יער ועוד.

דוגמאות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ [1]
  2. ^ "The science behind superfoods: are they really super?". European Food Information Council. בנובמבר 2012. נבדק ב-21 באוקטובר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Fitzgerald M (2014). "It's a Bird! It's a Plane! It's Superfood!". Diet Cults: The Surprising Fallacy at the Core of Nutrition Fads and a Guide to Healthy Eating for the Rest of US. Pegasus Books. ISBN 978-1-60598-560-2.
  4. ^ Susan Seliger, "'Superfoods' Everyone Needs" in WebMD, [2]
  5. ^ כך הצליחו חוקרים ישראלים להפוך את החסה למזון על, באתר N12, נובמבר 2021


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0