דיאטת אלקליין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דיאטת אלקליין מעודדת צריכה של מרבית הפירות והירקות בעוד שדגנים, בשרים, גבינות וביצים אינם נצרכים בדיאטה זו.

דיאטת אלקליין (באנגלית: Alkaline diet) היא תזונה שנויה במחלוקת המבוססת על צריכת פירות טריים, ירקות, שורשים, פקעות, אגוזים, וקטניות תוך הימנעות מצריכת דגנים, חלב, בשר ומלח במטרה לאזן את החומציות והאלקליניות בגוף האדם.[1][2][3]

דיאטה זו מתבססת על התפיסה שמזונות מסוגים שונים יכולים להשפיע על מאזן החומציות של הגוף. אנשים התומכים בדיאטה זו מאמינים שהתמקדות בצריכה של מזונות מסוימים מסוגלת להשפיע על החומציות (pH) של הגוף וכי ניתן באופן זה לרפא מחלות.

הטענה כי תזונה זו יכולה להשפיע באופן מהותי על רמת החומציות בדם לצורך טיפול במגוון מחלות לא הוכי עד היום בשום מחקר מדעי מהימן. בשל כך דיאטנים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות אינם נוהגים יותר להמליץ למטופלים שלהם דיאטה זו.[4][5]

הערות שוליים

  1. ^ diet - pH and Health
  2. ^ Alkaline Acid Diet - What is the Alkaline Acid Diet
  3. ^ List of Alkaline Foods | Acid Alkaline Food
  4. ^ Vangsness, Stephanie (16 בינואר 2013). "Alkaline Diets and Cancer: Fact or Fiction?". Intelihealth. אורכב מ-המקור ב-27 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Alkaline Diets". WebMD. נבדק ב-5 בפברואר 2014. {{cite web}}: (עזרה)


הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0