הרב אברהם יפה שלזינגר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב אברהם יפה שלזינגר
הרב שלזינגר, 2014
הרב שלזינגר, 2014
לידה 4 במרץ 1948 (גיל: 76)
כ"ג באדר א' תש"ח
תל אביב
מקום פעילות ז'נבה
חיבוריו באר שרים

הרב אברהם יפה שלזינגר (נולד בכ"ג באדר א' תש"ח, 4 במרץ 1948) הוא רבה של קהילת "מחזיקי הדת" בעיר ז'נבה לשעבר, כיום הוא נשיא ישיבת ורב קהילת "בצל החכמה" בירושלים

ביוגרפיה

נולד בתל אביב כבן זקונים לרב מרדכי יפה-שלזינגר אב"ד אייזנשטט, רב קהילת "חוג חת"ם סופר" בתל אביב וחבר מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, ולרבנית רייזל. למד בתלמוד תורה "יסודי התורה" בתל אביב, ובישיבת קול תורה בראשות הרב שלמה זלמן אוירבך. בחלק מתקופה זו ישן בביתו של הרב יחזקאל אברמסקי. לאחר מכן עבר לישיבת חברון, ששכנה אז בגאולה, ובין היתר למד בחברותא עם הרב אהרן יפה'ן.

עוד לפני חתונתו[דרוש מקור] כבר סמכו לרבנות הרב אברהם יפה'ן. כמו כן קיבל היתר הוראה מהרב ישראל ולץ, מהרב משה חברוני ומהרב שמואל הלוי וואזנר.

בשנת תשכ"ח נישא לגיטל, בתו של הרב בצלאל שטרן, גאב"ד מלבורן ווינה ובעל תשובות 'בצל החכמה'. בני הזוג התגוררו בקריית מטרסדורף בירושלים. בתקופה זו מסר 'חבורות' שבועיות בביתו. בין משתתפי החבורה היה הרב יהושע ארנברג. לאחר כשנתיים עבר לתל אביב ועמד שם בראשות הכולל המקומי של קהילת 'חוג חת"ם סופר'.

בחודש חשוון תשל"ג נבחר לכהן כרב קהילת "מחזיקי הדת" בז'נבה, וכעבור חצי שנה החל לכהן שם[1].

בשנת תשס"ו פתח בית מדרש ברחוב סורוצקין בירושלים, וקרא לו "בצל החכמה", על שם חמיו. במקום בית כנסת וכולל ערב ללימוד סדר קדשים בראשות חתנו הרב אברהם הירשוביץ.

בשנת תשע"ח עלה לישראל. בקיץ תשע"ט נפתחה ישיבת 'בצל החכמה'[2] בנשיאותו. הרב שלזינגר מוסר בה שיעור כללי מדי שבוע וכן הוא מוסר שיעורים שבועיים בבית הכנסת 'צופיוף' בשכונת הבוכרים.

הרב שלזינגר עומד בנשיאות "גנזך קידוש השם" יחד עם הרב ישראל מאיר לאו[3], כמו כן הוא נשיא "כולל זיבנברגן", ובשנת ה'תשנ"א התמנה לאמרכל 'כולל שומרי החומות – קופת רבי מאיר בעל הנס'. כיהן כחבר נשיאות מרכז רבני אירופה עד תשס"ט[4].

הרב שלזינגר הוא חתן פרס ירושלים לספרות תורנית לשנת תשס"ח.

ספריו

  • שו"ת באר שרים שבעה חלקים. החל מתשל"ח. בשנת תשע"ג יצאה מהדורה מסודרת לפי סדר השולחן ערוך, הרמב"ם והתלמוד.
  • באר שרים - על התורה, חמישה כרכים
  • באר שרים - על המועדים, שלושה כרכים
  • הגדה של פסח באר שרים

הוציא גם את ספרו של סבו, הרב שמואל שלזינגר, "מילי דאבות" ובסופו קונטרס ממנו בשם "מילי איש" (תשל"ו); את ספרי סבו הרב שמואל צילץ, ספרי סבו הרב אברהם גלזנר מקלוז' - "חזון למועד" ו"דור דורשיו", וספר של אביו, "בגדי מרדכי" (תשנ"ח).

משפחתו

הרב שלזינגר הוא צאצא של בעל הלבוש, רבי מרדכי יפה, של רבי עקיבא איגר ושל החת"ם סופר ורבי שמואל צילץ.

לרב שלזינגר ארבעה בנים וארבע בנות.

אחיו הם הרב שמואל עקיבא, רב קהילת "עץ חיים" בשטרסבורג[5], והרב יוסף, רבה של פרנקפורט.[דרושה הבהרה].

גיסיו הם הרב אליהו ברוך וואלט, רבה של סאו פאולו (חתן אביו), הרב חיים שטרן - רבה קהילת מחזיקי הדת בווינה ורבי שמחה בונם סופר מפרשבורג (חתן חמיו).

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0