הרב יונה זלושינסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב יונה זלושינסקי
הרב זלושינסקי בשיעור בישיבת פוניבז'
הרב זלושינסקי בשיעור בישיבת פוניבז'
לידה 13 בדצמבר 1951 (גיל: 72)
י"ד בכסלו ה'תשי"ב
ירושלים
מדינה ישראל
מקום מגורים בני ברק
השתייכות חרדים ליטאים (בני תורה)
רבותיו הרב אלעזר מנחם שך, הרב שמואל רוזובסקי
בת זוג שרה מרים
אב אברהם יהודה
אם רות

הרב יונה זלושינסקי (נולד ב-י"ד בכסלו ה'תשי"ב) הוא ר"מ בישיבת פוניבז', מרבני הפלג הירושלמי, נשיא ישיבת נתיבות התורה בבני ברק, וחבר נשיאות בתלמודי התורה "תולדות שמואל" בירושלים ו"הליכות שמואל" בבני ברק[דרוש מקור].

ביוגרפיה

הרב זלושינסקי עם הרב אשר דויטש והרב מרדכי גרוס

נולד בשכונת שערי חסד בירושלים, לרבי אברהם יהודה ולרות (לבית לוי[1]). למד בישיבת היישוב החדש, ולאחר מכן בישיבת בית התלמוד ובהמשך בישיבת פוניבז', שם למד בחברותא עם בן דודו הרב גבריאל יוסף לוי. נישא לשרה מרים בתו של הרב גבריאל שנק.

הרב זלושינסקי הוא תלמיד של רבי אלעזר מנחם מן שך, רבי שמואל רוזובסקי, ורבי יחזקאל לוינשטיין.

בשנת ה'תשמ"ט מונה לכהן כר"מ בישיבת פוניבז' על ידי רבי אלעזר מנחם מן שך, ומסר שיעורים לבני שיעור א'. בעת הפיצול שהתרחש בישיבה בשנת תשס"ה, הצטרף לישיבה בראשות הרב שמואל מרקוביץ', שם כיהן כר"מ בשיעור א' ובשיעור ב' ברוטציה. משנת תשפ"ב, עם הרחבת הצוות, החל למסור שיעורים לבני שיעור ג'.   

במקביל הוא מוסר "חבורות" לכלל בני הישיבה. הרב זלושינסקי נמנה על הבוחנים בוועדת הקבלה לישיבה[2]. מספר שנים כיהן כמקביל כר"מ בישיבת אמרי צבי.

מתגורר בבני ברק.

דעותיו

מזוהה עם הפלג הירושלמי. לקראת הבחירות המוניציפאליות בשנת תשע"ד אז התמודדה רשימת בני תורה (מפלגה) מטעם הפלג, תקף הרב את אנשי דגל התורה ואמר שהם כדואג האדומי.[3] בשנת תשפ"ב אמר שקיומו של "ציבור בני התורה" (הפלג הירושלמי) הוא השגחה פרטית שאין לתאר וכי הוא "שומר הגחלת" של כלל ישראל[4].  

משפחתו

  • חתנו, הרב יוסף מינצר בן הרב דוד מינצר, משמש כר"מ בישיבת נתיבות התורה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ בתו של רופא הילדים הירושלמי ד"ר יעקב לוי, סבם בין היתר של הרב גבריאל יוסף לוי ראש ישיבת באר התורה והרב שלמה ברויאר משגיח ישיבת בית מתתיהו.
  2. ^ JDN, כתבת סיקור על הרישום לישיבות.
  3. ^ כיכר השבת אקטואליה.
  4. ^ הפלס מוסף לקראת שבת, כ"ז טבת, תשפ"ב.