הרב מאיר גריינימן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב מאיר גריינימן
הרב מאיר גריינמן. תשע"ח.
הרב מאיר גריינמן. תשע"ח.
לידה 1932 (גיל: 92 בערך)
תרצ"ב
ווילנה
מדינה ישראלישראל ישראל
מקום פעילות בני ברק
השתייכות חוג חזון איש
רבותיו הרב אברהם ישעיהו קרליץ
חיבוריו
  • סדרת הספרים "אמרי יושר"
  • דינים והנהגות ממרן החזון איש
בת זוג צילה לבית סוקולובסקי

הרב מאיר גריינימן (תרצ"ב, 1932) הוא רב ומחבר ספרים המתגורר בבני ברק ומרבני חוג חזון איש. מחבר סדרת הספרים "אמרי יושר" והספר "דינים והנהגות ממרן החזון איש".

קורותיו

נולד בווילנה לרבי שמואל גריינימן מקורבם של החפץ חיים והרב חיים עוזר גרודזנסקי, ממייסדי ועד הישיבות בווילנה ומפעיליו המרכזיים, מייסד "מרכז חינוך התורה" בארץ ישראל, והמוציא לאור של ספרי גיסו החזון איש. ולאמו צביה אחותו של החזון איש. שמו מאיר ניתן לו על פי הוראת החזון איש שהורה כך מחמת חלום שחלם באותם ימים[דרוש מקור].

בשנות ילדותו בווילנה, היה במשך תקופות ארוכות תחת אחריותו של דודו (אחי אמו) הרב אברהם ישעיהו קרליץ, שהיה מתגורר בדירת משפחת גרינימן, ועקב היעדרויות תכופות של ראש המשפחה, הרב שמואל, מביתו (בנסיעות לחו"ל לעניינים ציבוריים), הוטלה על גיסו, הרב קרליץ, האחריות לדאוג לשלומם וחינוכם של ילדי משפחת גריינימן.

בשנת תרצ"ה (1935), שנתיים אחרי עליית דודו החזון איש, עלה הילד מאיר עם הוריו ויתר משפחתו לארץ ישראל. בארץ ישראל למד בישיבות בבני ברק ובבגרותו במשך תקופה מסוימת התגורר בירושלים אצל אחיו הגדול רבי חיים גריינימן ללמוד עמו בצוותא.

נשא לאשה את צלה בתו של הרב בנימין זאב סוקולובסקי. דודו מצד אשתו היה הרב דב סוקולובסקי.

היה ראש כולל באור עקיבא. בשנים האחרונות למד ביחידות בזכרון יעקב במשך ימי השבוע, עד לתחילת מגפת הקורונה באמצע שנת תש"פ מאז הפסיק לנסוע לזכרון יעקב והחל ללמוד בביתו לצד מסירת שיעורים שבועיים לבני הישיבות בבני ברק.

חיבוריו

חיבר את סדרת הספרים "אמרי יושר" אשר כתובה בדומה לסגנון הכתיבה של דודו החזון איש, ומתייחדת בכך שמובאות בה שמועות רבות ופסקי הלכות מדודו. בשונה מהחזון איש הוא מרבה לכתוב גם הערות קצרות וכותב גם בענייני אגדה.

חיבר את הספר "דינים והנהגות ממרן החזון איש", שנערך תוך התייעצות מרובה עם יתר תלמידי החזון איש, תוך זמן קצר נעשה הספר לרב-מכר.

משפחתו

ילדיו:

  • הרב אברהם ישעיהו גריינימן, תלמיד חכם וראש כולל בבני ברק.
  • הרב שלמה גריינימן, מחבר הספרים "דרישה וחקירה" ומשפיע רוחני בירושלים ובחו"ל.
  • רבי שמואל גריינימן, מחבר ספרי זכר שמואל[1], נפטר ה'תש"ס
  • חתנו הרב יחזקאל פלס, דיין בבית הדין של הגר"נ קרליץ משמש כראש ההרכבים לענייני גיטין.
  • חתנו הרב אברהם ישראל יעקובזון, ראש כולל בתל אביב ובנו של רבי מרדכי עמרם יעקבזון.
  • חתנו הרב אפרים בוגרד, בנו של הרב יוסף בוגרד, רב שכונת הר צבי

קישורים חיצוניים

כתביו;
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

  1. ^ הספרים נסדרו בחלקם על ידו והושלמו לאחר פטירתו. יצאו לאור ספרים על שבת (ובראשו מתולדות המחבר), עירובין, קידושין, נשים, נזיקין, זרעים, נדה ונגעים.