חתול דגים נמרי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חתול דגים נמרי
Prionailurus viverrinus Fishing cat Pont-Scorff Zoo 17082015 2.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה חתוליים
סוג חתול נמרי
מין חתול דגים נמרי
שם מדעי
Prionailurus viverrinus
תחום תפוצה
Prionailurus viverrinus map.svg

חתול דגים נמרי (שם מדעי: Prionailurus viverrinus) הוא מין קטן של חתול מהסוג חתול נמרי (Prionailurus), החי ביערות גשם טרופיים בדרום מזרח אסיה וכן בביצות וביערות מנגרובים. שמו ניתן לו עקב מיומנותו הרבה בציד דגים ועקב חברבורותיו, המזכירות חברבורות נמר. הוא המין הגדול ביותר בסוגו.

חתול זה גדול בהרבה מחתול הבית ומשקלו 5–16 ק"ג. אורכו 57–78 ס"מ והזנב הגדול 20–30 ס"מ. יש לו רגליים קצרות ושריריות וטפריו יכולות להינעל על מה שנתפס בהם. פרוותו אפורה מעט עם כתמים כהים על הגוף וכמה פסים כהים על ראשו ועל זנבו.

החתול נפוץ ברחבי אזור ההימלאיה וסביבותיה במדינות: הודו, נפאל, בנגלדש, סרי לנקה, פקיסטן, מלזיה, וייאטנאם, האי ג'אווה שבאינדונזיה, קמבודיה, תאילנד ולאוס.

חתול זה הוא צייד ליילי, המתמחה בטרף מימי ומסוגל לשחות ולצלול הרבה זמן. טרפו העיקרי הוא דגים, אותם הוא צד ממארב ליד המים, מחכה שדג יגיע ותופס אותו במהירות ולעיתים אף צולל אליו. בנוסף לדגים, החתול אוכל עופות, חרקים, רכיכות, זוחלים מימיים, דוחיים ומכרסמים.

החתול מצוי בסכנת הכחדה, בעיקר עקב אובדן מקום חיותו וכן מציד אנושי.

יש לחתול זה 2 תת-מינים:

  • Prionailurus viverrinus rizophoreus
  • Prionailurus viverrinus viverrinus

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0