חתול חולות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןחתול חולות
SandCat12.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: חתוליים
סוג: חתול
מין: חתול חולות
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Felis margarita
תחום תפוצה
Sand Cat area.png

חתול חולות (שם מדעי: Felis margarita) הוא מין בסוג חתול.

חתול חולות הוא חתול בר קטן שנפוץ במדבריות אפריקה ואסיה. בישראל מין זה זוהה באזור מצומצם בערבה לראשונה על ידי הזואולוג גיורא אילני.[1][2]

ראשו רחב ואוזניו גדולות ומחודדות. אורכו 50 סנטימטרים ואורך זנבו 30 סנטימטרים. משקלו הוא כ-2 קילוגרמים. הזכרים גדולים מהנקבות. צבע גופו צהוב-אפור, עם פסים לבנים שלעיתים קשה להבחין בהם. כפות רגליו מכוסות בשיער ארוך המגן עליו מפני החול החם.

התנהגותו של חתול החולות תואמת את סביבת החיים שלו - הוא מנצל את ראשו השטוח וצבעיו הבהירים כדי לארוב לטרפו, או להסתתר מטורף.

תת-מינים:

חתול החולות פעיל בלילה. ביום הוא מסתתר מתחת לסלעים. בלילה הוא צד מכרסמים, לטאות וחרקים.

משך ההריון הוא 60 - 69 ימים, ובסופו נולדים 2-5 גורים. הם מגיעים לבגרות פיזיולוגית בגיל 9-14 חודשים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0