חתול זהוב אסייתי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חתול זהוב אסייתי
Asian Golden cat.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה חתוליים
סוג חתול זהוב
מין חתול זהוב אסייתי
שם מדעי
catopuma temminckii
תחום תפוצה
Distibution map of Asian Golden Cat.svg
חתול זהוב אסייתי עם בשר בפיו

חתול זהוב אסייתי (שם מדעי: Catopuma temminckii) הוא חתול בר בינוני מהסוג חתול זהוב. אורך חתול בוגר הוא כ-90 ס"מ, וגובהו 36 ס"מ בממוצע, בתוספת 50-20 ס"מ של זנב. נפוץ בעיקר באזור דרום־מזרח אסיה, רובם בסין. משקלו נע בין 12 ל-16 ק"ג. בשבי יכול הזן הזה לחיות למעלה מ-20 שנה, אך אורך חייו הממוצע בטבע הוא קצר יותר. פרוותו שועלית בגווני אדום, חום־זהוב, שחור ואפור. יכול להימצא לפעמים עם כתמים ונקודות, בדרך כלל על אזור הבטן. בסין ישנם סוגים של חתולים אסייתים בעלי נקודות שמזכירות חברבורות של נמר.

אזורי מחיה

החתול הזהוב האסייתי חי באזורי דרום־מזרח אסיה, ומגיע במקור מטיבט ונפאל, אך חי גם באזורי דרום סין (כולל הונג קונג), הודו וסומטרה. חי בשטחי יער סלעיים ואזורי יערות טרופיים. מסייר בעיקר בשטחי אדמה פתוחים נמוכים, אך יכול לחיות גם באזורים גבוהים כמו אזור הרי ההימלאיה.

התנהגות

מה שידוע על המין, הוא ממחקרים על חתולים שגדלו בשבי. מצפייה ומחקר ממושך נודע שאין התנהגותו שונה מזו של מינים אחרים ממשפחת החתוליים, כגון: התזת שתן לסימון טריטוריה ושריטת עצים ושפשוף גופו על עצמים לסימון טריטוריה.

הרגלי ציד

מעדיף לצוד על אדמה ישרה, אך גם באזורים הרריים. צד בעיקר: ציפורים, לטאות, סנאים ושאר יונקים קטנים, ולפעמים גורי צבי. החתולים תועדו כשהם צדים בצמדים כשיש חיות יותר גדולות. כמו כן, ישנן עדויות על מקרים בהם נצפו חתולים זהובים אוכלים נבלות ופגרים. בשבי, הוא נוהג לפרק את מזונו לחלקים לפני אכילתו. לעיתים נדירות הוא צד באזורים מיושבים בבני אדם.

החתול הזהוב האסייתי בתרבות האנושית

בתאילנד, החתול האסייתי הזהוב נקרא: Seua faiתרגום חופשי: "נמר האש"). לפי האמונה במזרח הרחוק, שריפת פרוותו ואכילת בשר החתול מרחיקה טיגריסים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0