יין אורז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

יין אורז הוא קטגוריה רחבה של משקאות אלכוהולים המיוצרים מאורז ונצרכים באופן מסורתי במזרח אסיה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה. בדומה למשקאות אלכוהולים לא מזוקקים אחרים, יין אורז מיוצר על ידי התססה באמצעות שמרים של עמילן האורז שהומר לסוכרים. שמרים מהווים מקור לאנזימים ההופכים את העמילנים לסוכר.[1]

נפח האלכוהול ביין אורז נע על פי רוב בטווחים של 18-25%. יינות אורז מקובלים במטבחים במזרח אסיה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה כמשקה האלכוהולי המרכזי ומשמשים לשתייה יום יומים בבישול ובאירועים מרכזיים.

ראו גם

  • סאקה- יין אורז יפני
  • חואנגג'יו – משפחה של יינות אורז סיניים המשמשים לשתייה ולבישול, ומותססים מדגנים שונים בינהם אורז.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יין אורז בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Huang, H. T. "Science and civilization in China. Volume 6. Biology and biological technology. Part V: fermentations and food science." (2000).


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0