מוזיאון הארכאולוגיה בעזה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוזיאון הארכאולוגיה בעזה
المتحف
מידע כללי
בעלים ג'וודאת חודארי

מוזיאון הארכאולוגיה בעזהערבית נקרא: "المتحف" ובאנגלית נקרא גם "The Museum") הוא מוזיאון עתיקות שמכיל גם בית מלון, מסעדה ומרכז כנסים שנפתח לקהל בסתיו 2008 בעזה ונמצא בסמוך למחנה הפליטים שאטי[1][2].

במוזיאון העתיקות קיים אוסף של כ-350 ממצאים והישנים ביותר מהם נוצרו עוד בתקופת הברונזה (3500 לפני הספירה).

באוסף קיימים גם כלים, עמודים, מוטיבים, מטבעות, זכוכית וכלי חרס מהתקופות הרומית והביזנטית, התקופה האסלאמית, התקופות הצלבנית ואף ממצאים בני העידן המודרני ועד לתקופת הממשל המצרי ברצועת עזה, שהסתיימה ב-1967 לאחר מלחמת ששת הימים.

על פי התקשורת הישראלית בשבועות הראשונים מאז פתיחתו של המוזיאון הספיקו לבקר באטרקציה החדשה כ-5,000 פלסטינים. בהם כ-3,500 תלמידים במסגרת סיורים של בתי הספר"[3] ובעקבות כך הוחלט להוסיף מרחב המתאים לילדים בשטח המוזיאון, המוזיאון סוקר גם בתקשורת האמריקאית וקיבל התייחסות מעיתון הניו יורק טיימס שבו נכתב מאמר דעה על בניין המוזיאון, שעשוי בחלקו מאבנים שנלקחו מבתים ישנים, לוחות עץ ועיצובים מברזל ונחושת שנלקחו מהרכבת המנדטורית ותיאר אותו כ"מדהים"[4].

המוזיאון תוכנן להיות במקור תחת חסותו של אונסק"ו, ובמימון מועצת הנאמנים הפלסטינים ואף היה תכנון שיתקפד כמוזיאון לאומי, אך לבסוף רק זכה לתמיכה מדעית וטכנית מחטיבת המוזיאונים בעיר ז'נבה[5]. החל משנת 2010 המוזיאון נמצא בבעלותו של איש העסקים ג'וודאת חודארי.

חלק מתצוגות המוזיאון מצונזר על ידי ממשלת חמאס בעזה. חפצים שלא ניתנים להצגה כוללים בין היתר פסל של אפרודיטה מכיוון ששמלתה נחשבה פרוצה מדי, תמונות של אלילות אחרות ולהבדיל מנורות שמן הכוללות חנוכיות המזוהות עם הדת היהודית, עם זאת פורסם כי עד שנת 2000 ביקרו ישראלים רבים במוזיאון אך בעקבות האינתיפאדה השנייה הפסיקו ישראלים לבקר במקום.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2017-03-11. נבדק ב-2010-08-10. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Al-Mathaf a Proud Tribute to Gaza’s Past and Future," Sami Abdel-Shafi, August 2010, This Week in Palestine.
  3. ^ עמית כהן, אין מזון - יש מוזיאון, באתר nrg‏, 27 באוגוסט 2008
  4. ^ Museum Offers Gray Gaza a View of Its Dazzling Past, Ethan Bronner, New York Times, July 25, 2008.
  5. ^ Gaza at the Crossroad of Civilizations.
Flag of Palestine.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא הרשות הפלסטינית. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0