מיכאל האוזר טוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיכאל האוזר טוב
לידה 24 בדצמבר 1996 (גיל: 27)
תל אביב, ישראל
השכלה תיכון תלמה ילין
עיסוק עיתונאי

מיכאל האוזר טוב (נולד ב-24 בדצמבר 1996) הוא עיתונאי ישראלי, הכתב הפוליטי של עיתון הארץ. בעבר שימש כתב פוליטי בגלי צה"ל.

ביוגרפיה

נולד וגדל בתל אביב לצבי האוזר, אז דובר התאחדות הסטודנטים, ששימש מאוחר יותר מזכיר הממשלה וחבר הכנסת מטעם סיעת דרך ארץ, ולהילה טוב, בזמנו כתבת בעיתון "חדשות" ועורכת בגלי צה"ל, ובהמשך יועצת אסטרטגית. הוא למד בבית הספר לאמנויות תל אביב ובתיכון תלמה ילין. תחום התמחותו היה קולנוע. בצעירותו הגיש תוכניות רדיו לנוער בקול ישראל.

התגייס בשנת 2015 לגלי צה"ל, והחל ככתב לענייני חינוך. באותה שנה, בעת שסיקר הפגנת העדה האתיופית בצומת עזריאלי, הותקף והוטחו בו מכות מהמפגינים. האוזר־טוב הגיש תלונה למח"ש, אך החקירה נסגרה מחוסר עניין לציבור. לאחר מכן המשיך לסקר בנוסף גם את תחום התקשורת, במסגרתו כיסה בין היתר את משבר סגירת רשות השידור והקמת תאגיד השידור הישראלי. בשנת 2017 עבר לשמש ככתב גלי צה"ל בכנסת.

במרץ 2018, מעט לפני סיום שירותו הצבאי בגלי צה"ל, החליף את עידו בנבג'י ככתב הפוליטי של התחנה.

ב-2019 הגיש יחד עם ישי שנרב את התוכנית "המזנון" בערוץ הכנסת.

בין חשיפותיו הבולטות: שורת תחקירים על התנהלותו של שר התקשורת איוב קרא. בדצמבר 2018 חשף לראשונה בגלי צה"ל כי קרא במסגרת תפקידו כשר טס כדי לקדם את ענייניהם העסקיים של מקורביו האישיים, ושיגר אלפי איגרות ראש השנה לפעילי ליכוד במרמה ועל חשבון דואר ישראל שעליו פיקח[1]. עוד חשף באוקטובר 2017 כי שופט העליון נעם סולברג השתתף בטקס לציון 50 שנה להתיישבות ביהודה ושומרון, למרות החלטת הנשיאה מרים נאור[2]. כמו כן ערך ראיון בלעדי עם המיליארדר האמריקני שלדון אדלסון, שבו נחשפה לראשונה המתיחות בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו.

בבחירות לכנסת ה־2123 בשנים 2019–2020 יצא לפסק זמן מתפקידו בתחנה ונמנע מלסקר את מערכות הבחירות בשל ניגוד עניינים, זאת מאחר שאביו התמודד בהן.

באפריל 2021 הודיע שיסיים את עבודתו בגלי צה"ל, ויצטרף לעיתון "הארץ", שם ישמש ככתב הפוליטי של העיתון, במקומו של חיים לוינסון.

חיים אישיים

כיום האוזר טוב מתגורר בתל אביב.

קישורים חיצוניים

X logo 2023.svg מיכאל האוזר טוב, ברשת החברתית אקס (טוויטר)

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0