| | ||
|
כדי לסייע לך להצטרף לעורכים באפשרותך לגשת:
|
הנחיות וסיוע: | |
| כדאי מאד להקדיש שעה לעבור על כל הקישורים המופיעים כאן. הם יועילו לך רבות בהמשך עבודתך. | ||
נושא בדף שיחת משתמש:נכד/ארכיון זרימה
תודה רבה על קבלת הפנים החמה.
בעז"ה אעבור לאט על כל מה שצריך.
רק רציתי לשאול בענין הטיוטא הנ"ל של הרב אריה לוי כיון שחשוב לי שתיכנס בהקדם לערך קיים, אם אפשר לעזור לי בזה ותוך כדי למידה אשכלל את הערך.
כפי שכתבתי במק"א, יש גם טיוטה:הרב אריה לוי (שכר שכיר). תשלב את החומר שבידך אליו. ובהזדמנות זו, לא מקובל לכתוב תארים מעבר להרב\רבי, ולא זצ"ל וכד'.
רציתי לשאול מה עם הטיוטא של רבי אריה לוי (שכר שכיר)?
כמה דקות ואני מעביר
שלום לך. בקשות להעברת דפי טיוטה למרחב הערכים, מקומם בדף מיוחד: המכלול:העברת דפי טיוטה. דף לבקשות ערכים אינו מיועד לבקשות מסוג זה. כיון שכבר פתחת שם בקשה, אין טעם לבקש כלל בשום מקום נוסף. כאשר הערך יהא בשל, המנטרים יעבירו אותו למרחב הערכים.
שלום נכד דרושה הרחבה בפסקת דרכו החינוכית והלימודית.
שלום איציק 1
כתבתי פיסקה די ערוכה יפה בענין שביקשת והיא פשוט נעלמה אחרי דקה, אני לא יודע מי בדיוק שולט במערכת אבל חבל שהכל נמחק, [אני חדש פה וצריך ללמוד את הכללים...]
זה אני, אני באמת מצטער ולא נעים והכול, אבל אלו הכללים.
אוקי, אין בעיה.
אני לומד תוך כדי נסיעה...........
בתחילת דרכי כל פסקה שערכתי חפשתי ערך דומה נניח על ראש ישיבה אחר וערכתי
תגיד,
ערך על ספר זה מעניין את המכלול או שזה לא אוצר הספרים פה.............
איזה ספר, של ר' אריה, לא
תלוי כמה הספר חשוב, כמה הוא מעניין וכמה הוא מוכר.
יש ערך על תלמוד בבלי ואין ערך על שיעורי רבנו אבי עזרי, הכול זה עניין של שיקול דעת, וגם ערך שנכתב יכול להימחק.
הייתי אומר מחי' ר' שמואל ומעלה. לגבי הערך שיצרת, את מה שרלוונטי אפשר לשלב בערךהרב אריה לוי
תגדיר. בויקי מדברים על 10,000 עותקים, כמה אצלנו, בהתחשב בכך שמקובל להנמיך קריטוריונים בהתחשב בגודל הציבור.
לא, אין בכונתי להפוך את הדף הזה למכ:אד מדיניות חשיבות לערכי ספרים. זו אמירה כללית בעלמא, אפשר להמשיך.
ברור שאצלינו המדד הוא לא בעותקים.
אבל השאלה היא האם מענין את מקבלי ההחלטות הפרסום של הספר, כך ש'אהל תורה' חייב לקבל ערך... או רמת החשיבות העצמית של הספר, ופה הנושא מתחיל להסתעף עוד יותר...
זו שאלה טובה...
אם תשאל אותי - חשיבות ולא פרסום ולא עותקים, והדברים פשוטים. (רק כדי לסבר את האוזן, הספר הנדפס ביותר בעולם הוא לא התנ"ך, אלא להבדיל אוא"ה הקטלוג של איקאה...)
מקבלי ההחלטות הם כלל העורכים, הדברים מוכרעים בהצבעתם של בעלי זכות ההצבעה. שהם כל המשתמשים שערכו מאה עריכות בחודש האחרון, במרחב הראשי.
הכוונה לזה?
כן.
אשמח לקבל הכוונה בענין, כי חשוב לי לכתוב על זה, ובד בבד שיהיה מתאים לכללי המכלול.
אנסה להסביר מה הבעיתיות בפסקה:
דרך הלימוד של ראש הישיבה היא חקירה אחר שרשי הסוגי' - ראשית, לא כותבים קיצורים באנציקלופדיה. ולגופו של ענין, זה משפט שנשמע קלישאתי למהדרין, ואין מקומם של קלישאות באתר שעיקרו נועד לתת אינפורמציה.
בפרט בעקבות דברי הרמב"ם הקשורים לסוגי', חשיבה פשטנית והפשטת היסודות שנאמרו בסוגי', רבות מתעכב על דברי הגר"ח מבריסק ומרן בעל הברכת שמואל- דבר מצוי למדי בישיבות הליטאיות, אם הוא הולך בשיטת בריסק אפשר לציין זאת בקצרה.
