נצר השרון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נצר השרון בע"מ
לוגו
נתונים כלליים
סוג חברה ממשלתית
תקופת הפעילות 1989–הווה (כ־35 שנים)
משרד ראשי ישראלישראל רמת השרון, ישראל
ענפי תעשייה שיקום של קרקעות ומי תהום מזוהמים
מנכ"ל יפתח נאור
 
netzer-hasharon.co.il/

נצר השרון בע"מ (לשעבר: התעשייה הצבאית לישראל בע"מ, בקיצור תעש), היא חברה ממשלתית[1]. לאחר העברת הפעילות של התעשייה הצבאית לחברת "תעש מערכות" ומכירת "תעש מערכות" לחברת "אלביט מערכות" הוטל על "נצר השרון" (השם החדש שניתן לתעשייה הצבאית), בתחילת שנת 2016[2], לטפל בבעיות הסביבתיות הקשות שהותירה "תעש מערכות" מאחוריה כתוצאה מעשרות שנות פעילותה. "נצר השרון" מטפלת בחקר ושיקום של קרקעות ומי תהום מזוהמים, וכן טיהור, פירוק, הריסה ופינוי של ציוד, מבנים ותשתיות מזוהמים במתחמים ביטחוניים[3].

הפרויקט העיקרי של החברה הוא הטיפול בקרקעות מתחם "תעש השרון"[4], הממוקם ברמת השרון[5]. מדובר בשטח בהיקף כולל של כ-6,000 דונם, שבבעלות רשות מקרקעי ישראל, וכיום פועלת בו אלביט מערכות, שעתידה להעתיק את פעילותה מהמתחם לנגב. קרקעות המתחם מיועדות לאחר טיהורן מזיהומים, להקמת כ-32 אלף דירות. זוהי אחת מחטיבות הקרקע הגדולות והמבוקשות ביותר בישראל[6].

עד תחילת 2021 פינתה "נצר השרון" מהקרקע פסולות תעשייתיות שהוטמנו בה, ונערכה חקירת קרקע ראשונית במתחם הראשון המיועד לתכנון. הפרויקט בוצע על פני שטח של 1,600 דונם, בצד הדרום מערבי של האתר, הסמוך לבתי המגורים של רמת השרון. הפעילות המתוכננת בשלב הבא היא העמקת חקירת הקרקע לאיתור, אפיון ותיחום המזהמים בתת-הקרקע והכנת תוכנית שיקום. בנוסף, מתוכנן להתבצע פיילוט להריסה ופינוי של מבנים, כהקדמה להריסה ופינוי של כ-1,000 מבנים ותשתיות.[דרוש מקור]

בנוסף לטיפול בקרקעות ומבנים בתעש השרון, נצר השרון מבצעת פרויקטים סביבתיים נוספים במתחמי תעש הפעילים בישראל[7], ובהם מתחם גבעון, שגרם לזיהום מי בארות ברחובות[8]. החברה אינה מטפלת בקרקעות מזוהמות אחרות שהותירה תעש, כגון המתחם בנחלת יצחק והמתחם שמצפון לנוף ים.

מנכ"ל החברה הוא יפתח נאור[9].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0