עודד דוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עודד דוד
עודד דוד.jpg
לידה ג' בחשוון ה'תשכ"ב (גיל: 62)
כינוי הרב המזמר
מקום פעילות פרדס חנה ורחבי הארץ
השתייכות ציונות דתית
תחומי עיסוק מוזיקה יהודית מקורית, הוראת מחשבת ישראל, קבלה ותלמוד, מלמד ומטפל בשיטת ימימה
רבותיו הרב שג"ר, הרב עדין אבן ישראל
חיבוריו "אורות הרמח"ל", "ריש מילין" המבואר,"מבט לספר יצירה","בינת הלב"- בשיטת ימימה אביטל ".

הרב עודד דוד (נולד בג' בחשוון ה'תשכ"ב, 13 באוקטובר 1961) הוא יוצר, מוזיקאי בתחום המוזיקה יהודית מקורית, סופר, מורה דרך בתחומי מחשבה יהודית, וקבלה ובעבר מפיק סרטי קולנוע חרדי. עוסק בהוראה ובטיפול בשיטת ימימה, יוצר סדרת הילדים המצליחה "חבורת מצוות".

ביוגרפיה

נולד וגדל בחיפה לאביו החזן חיים ואימו צפורה. למד בבי"ס הדתי "יבנה" בחיפה, ועם סיום הלימודים בתיכון החל ללמוד בישיבת כרם ביבנה, ובמשך 12 שנים למד במוסדות שונים - ביניהם בישיבת מרכז הרב, ישיבת מקור חיים (שפע), ובכולל "מדרש הרמב"ם" באפרת. בצה"ל שירת כחבלן בהנדסה קרבית. עם סיום לימודיו, נתבקש לשמש כראש המכינה הקדם צבאית "עורי צפון" בצפת, תפקיד אותו מילא במשך שבע שנים. המכינה הקדם צבאית חרתה על דגלה העמקה במחשבת ישראל תוך שימת דגש על העבודה החסידית ומשכה אליה לומדים אינטלקטואלים ואמנים כאחד. במסגרת תפקידו במכינה, שיתף פעולה עם הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת, ועם הרב בניהו ברונר. אחר עבודתו במכינה הקדם צבאית, חזר לחיפה ומילא במשך כמה שנים תפקיד של משגיח רוחני בישיבת אור וישועה תחת ראש הישיבה הרב אליהו רחמים זייני ולימד שיעורים במחשבת ישראל. ב-2002 עבר לפרדס חנה והחל לשמש כר״מ במדרשית נעם. הוא מלמד קבוצות ומטפל ביחידים בשיטת ימימה. בשנת ה'תשע"ח החל ללמד בישיבת בינות ברעננה.

השקפת עולמו נבנתה בעיקר בתקופת לימודו בישיבת מרכז הרב וכן בישיבת שפע - מקור חיים של הרב שג"ר והרב עדין אבן ישראל. בתקופה זו נחשף דוד לראשונה לתורתו של הראי"ה קוק, וכן לתפיסות מתקדמות בניתוח של טקסטים תורניים וחסידיים על פי דרכו הייחודית של הרב שג"ר. כיום דוד מעביר לקהלים מגוונים שיעורים בנושאים אלו, והוא נחשב גם למומחה בנושא של קבלת הראי"ה, והמשולש הרעיוני האר"י - רמח"ל - הרב קוק.

מלמד בישיבה לאמנויות ולמדעים בר-אילן. נשוי נישואים שניים לנחמה - מורה ללימודי שיטת ימימה ומתגורר בחריש.

מוזיקה סיפורי ילדים וסרטים

עודד דוד oded david.jpg

בתקופת לימודיו להסמכה רבנית הופיע כנגן וזמר חתונות ובהופעות אישיות, ובגילאי השלושים החל להתמקד בכתיבת חומרים מקוריים. את ההשפעות המוזיקליות קיבל דוד מאביו החזן אך הוא נוטה למוזיקה עכשווית. הסגנון המוזיקלי שלו משלב טקסטים יהודיים עם נגיעות אתניות ומוזיקת רוק. שיתף פעולה והופיע עם שלמה קרליבך, מרדכי בן-דוד, אהרן רזאל, סיני תור ועוד.

במהלך הקריירה המוזיקלית שלו הוביל את להקת סיהרא ואת להקת שבטי ישראל. להקת סיהרא הייתה מחלוצי המוזיקה יהודית מקורית, והייתה הלהקה עימה הקליט אהרן רזאל את אלבומו הראשון "הסנה בוער". המוזיקה של הלהקה התבססה על רוק גיטרות אתני וטקסטים מהמקורות.

עם להקת שבטי ישראל הוציא דוד את האלבום "משוגע". שיר הנושא מבוסס על הסיפור "מעשה מחכם ותם" מתוך סיפורי מעשיות משנים קדמוניות של רבי נחמן מברסלב. האלבום כולל את השיר "מקודשת" שהפך ללהיט המושמע רבות בחתונות ולריקוד בתחום ריקודי העם.

אלבום שלישי הכולל גם טקסטים מיסטיים מגוונים מכתבי האר"י והרב אברהם יצחק הכהן קוק יצא ב-2018 האלבום נוטה לכיוון האלקטרוני והוא בסגנון רוק אתני. עד כה יצאו ממנו הסינגלים "נפילה"[1] ו"בראשית".[2]

הרב עודד דוד מוכר גם כיוצר, תסריטאי, מפיק והקול שמאחורי סדרת הילדים "חבורת מצוות", סדרת ילדים עלילתית נוסח חסמבה המחנכת ילדים לקיום תורה ומצוות. בסדרה יצאו למעלה מ-30 דיסקים. הוציא בשיתוף עם אשתו 5 סרטים עלילתיים: "חבורת מצוות: הכתר האבוד", "חבורת מצוות: במעקב צמוד", "מצרה לרווחה: המרגל מבגדד" "מצרה לרווחה 2: מצפצפים על לנסקי", "מפתח הזהב" ו"שמח בגן" (עם אהרן רזאל).

סיהרא
יצא לאור
1995
שירים
  1. שלוות עצים
  2. תשובת אלול
  3. לכה דודי
  4. ואולי
  5. הללויה הללו
  6. כמו ציפור
  7. אל תפחד ילד
  8. שיר המעלות
  9. יד אחת עושה את זה
משוגע!
משוגע שבטי ישראל.jpg
יצא לאור חברת תקליטים מפיקים
2007 בייס רקורדס ישראל כסיף
שירים
  1. אהבה הוויה
  2. משוגע
  3. יחד כל שבטי ישראל
  4. כמו ציפור
  5. מקודשת לי
  6. דע לך
  7. באתי להביא
  8. או חברותא או מיתותא
  9. גם כי אלך
  10. אנא אלי
  11. היה הווה ויהיה
  12. אהבת חינם

ספרים

ריש מילין המבואר.jpg

בשנת ה'תשס"ט הוציא את ספרו הראשון "אורות הרמח"ל" - ביאור לספר "דרך ה'" בו הוא מצביע על קשרים בין דרכי עבודתם של האר"י, הרמח"ל והראי"ה קוק. זהו הספר הראשון שרואה בספר "דרך ה'" ספר קבלה, בדומה להגותו הספרותית הרחבה יותר של הרמח"ל.

בשנת ה'תשע"ה הוציא את ספרו השני, "ריש מילין המבואר"[3] - ביאור לספרו של הראי"ה קוק "ריש מילין",הנחשב לספר עמוק וקשה במיוחד להבנה.

פירוש שכתב על ספר יצירה שכתב יצא בשנת ה'תשע"ט. "מבט לספר היצירה" הנו פרוש עכשווי המבוסס על פרשנים ההולכים בעקבות קבלת האר"י.

ספרו הרביעי " בינת הלב" נכתב בשיתוף עם אשתו והוא עוסק בחשיבה הכרתית- ימימה. יצא בסוף 2020 בהוצאת סטימצקי.[4]

ספרו החמישי "סודות הראי"ה" העוסק ביסודות הקבלה של הרב קוק יצא ב 2022.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ YouTube full-color icon (2017).svg נפילה, סרטון באתר יוטיוב
  2. ^ YouTube full-color icon (2017).svg בראשית, סרטון באתר יוטיוב
  3. ^ עמוד הפייסבוק של הספר "ריש מילין המבואר"
  4. ^ מאיה פולק, ‏שימו לב אל הנשמה: "משנת ימימה" עולה על הכתב, בעיתון מקור ראשון, 3 בינואר 2021
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0