אוצר בירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:39, 1 ביולי 2019 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אוֹצֵר בירהאנגלית: "Beer sommelier"), או "טועם בירה", הוא מומחה לטעימות בירה (איש המקצוע המקביל ל"טועם יין") בעל השכלה בתחום טעימה ובדיקת בירה, המתמחה בשירות ובידע של בירה. הידע הנדרש להסמכה כולל הבנה של סגנונות, מבשל, מרכיבים, היסטוריה של בירה, בישול, כלי זכוכית, שירות בירה, מערכות טיוטה, טעימות בירה, מזונות מזון. מקצוע זה הוא לא מוכר עדיין בישראל וגם די חדש בעולם, יחסית, אך גדל במהירות עקב פתיחתם של מבשלות בירה פרטיות הנפתחות בתוך מסעדות ותוך כדי התאמתו למוצרי מזון במקביל להתאמתו של יין לסוגי מזון שונים.

ראו גם

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0