יחסי סלובקיה–צרפת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי סלובקיהצרפת
סלובקיהסלובקיה צרפתצרפת
France Slovakia Locator.png
סלובקיה צרפת
שטחקילומטר רבוע)
49,035 643,801
אוכלוסייה
5,725,048 64,850,857
תמ"ג (במיליוני דולרים)
115,469 2,782,905
תמ"ג לנפש (בדולרים)
20,169 42,912
משטר
רפובליקה רפובליקה נשיאותית למחצה ודמוקרטיה פרלמנטרית למחצה

בין סלובקיה לבין צרפת מתקיימים יחסים דיפלומטיים מלאים, ואף שיתוף פעולה בנושאים שונים. כמו כן השתיים חברות באיחוד האירופי ובנאט"ו.

היסטוריה

צ'כוסלובקיה

צרפת הייתה המדינה הראשונה שהכירה בצ'כוסלובקיה ב-28 באוקטובר 1918.[1] לאחר מכן צרפת תמכה בחתימת ההסכמה הקטנה, ומשום כך צ'כוסלובקיה חתמה על ברית עם צרפת.[2]

במהלך הסכם מינכן הפרה צרפת את בריתה עם צ'כוסלובקיה, ותמכה בדרישות היטלר, מה שהביא לסיפוח חבל הסודטים לגרמניה הנאצית, ולאחר מכן לפירוק צ'כוסלובקיה והקמת סלובקיה העצמאית, על אף שגם היא הייתה גרורה של גרמניה.

לאחר מלחמת העולם השנייה הפכה צ'כוסלובקיה למדינה קומוניסטית וחלק מברית ורשה, ומשום כך הושפעו היחסים בין שתי המדינות ממהלך המלחמה הקרה.

סלובקיה

ב-1 בינואר 1993 פורקה צ'כוסלובקיה ובמקומה קמו צ'כיה - שירשה את מקומה וסלובקיה, ומיד כוננו היחסים בין שתי המדינות.

כיום קיימים יחסים חמים בין שתי המדינות, הכוללים שיתוף פעולה במגוון תחומים, וביקורים הדדיים של נציגים בכירים משתי המדינות מפעם לפעם. כמו כן, שתי המדינות חברות באיחוד האירופי ובנאט"ו.

שיתוף פעולה

צרפת היא המשקיעה ה-11 בסלובקיה, ושותפת המסחר השישית בסלובקיה. כמו כן מתקיים שיתוף פעולה בין שתי המדינות בתחומי החינוך והתרבות, וקיימים בתי ספר בסלובקיה ללימוד השפה הצרפתית[3].

יחסים דיפלומטיים

צרפת מחזיקה בסלובקיה שגרירות בברטיסלבה, מאידך, סלובקיה מחזיקה בצרפת שגרירות בפריז ו-5 קונסוליות בבורדו, גרנובל, ליל, ליון ומרסיי [4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יחסי סלובקיה–צרפת בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0