יחסי פקיסטן–צ'ילה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי פקיסטןצ'ילה
פקיסטןפקיסטן צ'ילהצ'ילה
Pakistan Chile Locator.svg
פקיסטן צ'ילה
שטחקילומטר רבוע)
796,095 756,102
אוכלוסייה
244,010,540 19,651,611
תמ"ג (במיליוני דולרים)
376,533 301,025
תמ"ג לנפש (בדולרים)
1,543 15,318
משטר
רפובליקה אסלאמית, דמוקרטיה פרלמנטרית ופדרציה רפובליקה נשיאותית

יחסי פקיסטן–צ'ילה הם יחסי החוץ בין פקיסטן לבין צ'ילה. היחסים בין שתי המדינות כוננו בשנת 2008, כאשר פקיסטן פתחה שגרירות בצ'ילה. מאז שנת 2010 צ'ילה לא קיימה שגרירות באסלאמאבאד, אף על פי שהיא הביעה עניין לפתוח בה. פקיסטן גם היא סגרה לאחרונה את שגרירותה בסנטיאגו דה צ'ילה.

על פי סקר השירות העולמי משנת 2013, רק 19% מהצ'יליאנים שנשאלו רואים את השפעת פקיסטן באופן חיובי, כאשר 46% הביעו דעה שלילית.

יחסים כלכליים

בשנים 20062007 הסתכם הסחר בין שתי המדינות בשווי של 69 מיליון דולר, כאשר היצוא הפקיסטני לצ'ילה הסתכם בשווי 66 מיליון דולר.

חברת הכרייה הצ'יליאנית LUKSIC הראתה עניין בהשקעות חדשות בפקיסטן. נציגי LUKSIC התקבלו על ידי מזכיר פקיסטן, מחלקת סינדה ופיתוח פחם של סינדה. על פי הדיווח בסנטיאגו טיימס, ההשקעה של קבוצת LUKSIC בפקיסטן יכולה להסתכם ב-700 מיליון דולר.

החברה הצ'ילאנית אנטופגסטה מינרלים, כחלק מקונסורציום רב לאומי יחד עם חברת התיליאן נחושת צ'ילה, קאסרי בוגסי, מקנדה, תשקיע עד 4 מיליארד דולר בחקר ופיתוח שדה Rekodiq בפקיסטן. עם זאת, היא צופה שההשקעה הראשונית תהיה 200 מיליון דולר.

ביקורים רשמיים

באוקטובר 2010, שר החוץ הצ'יליאני פרננדו שמידט אריצטיה ביקר באסלאמבאד, וכן קיים שיחות עם שר החוץ סלמאן בשיר. במהלך הדיון גילו שני הצדדים עניין בחתימת הסכם סחר חופשי בין המדינות.

יחסי תרבות

הקהילה הפקיסטנית בצ'ילה התרכזה בעיקר בצפון המדינה. כמעט 200 פקיסטנים חיים בצ'ילה, וראש עיריית איקיקה התייחס לקהילה הפקיסטנית שם כ"מופת".

בשנת 2010 האשימו הרשויות בצ'ילה סטודנט פקיסטני כי היה לו עקבות חומר נפץ בשגרירות ארצות הברית בסנטיאגו, אולם האישומים הושמטו וחאן לא נמצא אשם על ידי הרשויות. האומה הצ'יליאנית הביעה הזדהות מוחלטת עם התלמיד התמים. כמות התמיכה העצומה ניכרה גם דרך הסיקור התקשורתי הנרחב של המקרה. הסטודנט הפקיסטני הוזמן לתוכניות הטלוויזיה והרדיו המרכזיות להתייחס לאירוע. פוליטיקאים צ'יליאנים בולטים וחברי הסנאט הצ'יליאני הזמינו את הסטודנט הפקיסטני לקונגרס הצ'יליאני כדי להביע את תמיכתם. קונסול הכבוד הצ'יליאני באסלאמאבאד קטלינה אלינדה הגן באופן אישי על הסטודנט הפקיסטני מוחמד סייף-אור-רחמן חאן בבית משפט בצ'ילה בסנטיאגו.

עיריית לאס קונדס דה סנטיאגו דה צ'ילה פרסמה רשמית את הסכמתה ב-22 באוקטובר 2010 להקמת "כיכר פקיסטן" בסנטיאגו על בסיסים הדדיים ללא השלכות כספיות. הרשות לפיתוח ההון איסלאמאבאד (CDA) הקצתה בעבר מקום ל"כיכר צ'ילה" בצומת הכביש המהיר המזרחי F-10 עם חיאן-אי-עקבל. בסנטיאגו יש גם רחוב בשם פקיסטן.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0