יחסי אוקראינה–הוותיקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי אוקראינההוותיקן
אוקראינהאוקראינה הוותיקןהוותיקן
Vatican-Ukraine Locator.png
אוקראינה הוותיקן
משטר
רפובליקה מונרכיה תאוקרטית אבסולוטית נבחרת
הנונציאטורה האפוסטולית של הוותיקן בקייב

יחסי אוקראינה–הוותיקן הם יחסי החוץ בין הוותיקן ואוקראינה.

יחסים היסטוריים

1918–1921

יחסים דיפלומטיים בין הכס ה"קדוש" לבין הרפובליקה העממית של אוקראינה כוננו בשנת 1919. באותה שנה הכס ה"קדוש" פתח נציגות דיפלומטית באוקראינה. במקביל, הכס ה"קדוש" תמך רשמית בזכותה של אוקראינה להגדרה עצמית ותמך בה בוועידת השלום בפריז. בנוסף, האפיפיור בנדיקטוס החמישה עשר נתן 100 אלף לירות לממן טיפול באוקראינה ובקהילה עבור הכנסיות המזרחיות ו-50 אלף לירות לכמרים היוונים הקתולים בגליציה. המגעים הדיפלומטיים הרשמיים הושעו בשנת 1921.

היחסים כיום

היחסים הדיפלומטיים בין אוקראינה לכס ה"קדוש" כוננו ב-8 בפברואר 1992. הנונציו האפוסטולי הראשון לאוקראינה, הארכיבישוף אנטוניו פרנקו, הציג את כתב האמנתו ב-19 באוגוסט 1992. מאז שנת 2000 פועלת ברומא שגרירות אוקראינה בוותיקן. היחסים הבין-מדינתיים בין אוקראינה לכס ה"קדוש" נפתחו בביקורו של השר לענייני חוץ של אוקראינה בוותיקן באפריל 1993, במהלכו נפגש עם האפיפיור יוחנן פאולוס השני. הביקור הרשמי הראשון של נשיא אוקראינה ליאוניד קוצ'מה בוותיקן ופגישתו עם האפיפיור יוחנן פאולוס השני התקיים בתחילת מאי 1995.

האירוע החשוב ביותר ביחסים הבילטרליים היה ביקורו הממלכתי הראשון אי פעם של האפיפיור באוקראינה ב-2327 ביוני 2001 (עם זאת, יש לציין שקדם לביקורי האפיפיור הרומי בשטחים בודדים שהינם כיום חלק מאוקראינה). במהלך ביקורו ביקר האפיפיור יוחנן פאולוס השני בקייב ולבוב, נפגש עם גורמים ממשלתיים וחגג עם מיליוני מאמינים.

נציגויות דיפלומטיות

  • הוותיקן מחזיקה באוקראינה נונציו אפוסטולי בקייב.
  • אוקראינה מחזיקה בוותיקן שגרירות ברומא.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0